(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl Duran Durans ‘The Reflex’ op de achtergrond speelt, steekt Barney zijn joint op. Tijd voor zijn eerste verslag van 2019, en het laatste verslag van de Gold Bar Kush planten. De planten zijn geoogst en gedroogd, dus je krijgt ook het uiteindelijke oogstgewicht, en de uitslag van de strijd tussen de HPS (600 Watt) en de HPS killer (480 Watt led).

Dat straks, want ik wil beginnen met de nieuwe ronde. Het is per slot van rekening ook een nieuw jaar, nietwaar? Mijn nieuwe ronde is vandaag begonnen met het laten ontkiemen van vijf Sweet ’n Sour wietzaden van Spliff Seeds. Dat is een heerlijke zoete sativa dominante plant maar ook een beetje een uitdaging om te kweken. De soort kent namelijke en paar fenotypen, die vooral qua hoogte van elkaar verschillen.

Back to Barney’s roots

Het ontkiemen doe ik eenvoudigweg zoals moeder natuur dat ook doet, namelijk door de zaden een paar millimeter in de vochtige aarde te begraven. Ik hoop dat ze deze week nog boven de grond komen en dat het een paar wulpse dames worden met toppen zo groot als colaflessen, plakkerig als secondelijm haha!

Maar goed, een iets realistischer verwachting is dat ik ervan uit ga dat het mooie planten zullen worden. Met een beetje hulp van de voeding van Mills en de potgrond van de Karwei moet dat haalbaar zijn. Met deze aarde ben ik ooit begonnen, en daar heb ik ook de meeste ervaring mee. De potjes met daarin de zaden staan nu nog onder een 55 Watt T-Neon maar de planten zullen later een plekje krijgen onder de vertrouwde (600 Watt) HPS kweeklamp. Het wordt een rondje back to my roots, dus lekker vertrouwd.

Gold Bar Kush geoogst

Dan over naar de Gold Bar Kush. Ik had drie wietplanten onder de HPS kweeklamp staan, en twee onder de HPS Killer. Voor een eerlijke berekening, reken ik het gewicht van twee van de drie planten onder de HPS. Anders zou het immers niet eerlijk zijn. Deze twee planten hebben gemiddeld 45 gram per stuk opgeleverd, en waren samen dus goed voor zo’n 90 gram. Per Watt is dat dus (90 gedeeld door 600) slechts 0,15 gram. Dat lijkt erg weinig maar hou even in je achterhoofd dat dit slechts twee planten waren, waar er zeker 10 hadden kunnen staan.

Dan de twee planten onder de HPS Killer. Die waren samen ook goed voor 90 gram en dat is per Watt dus 0,1875 gram. Ook hier hadden minstens 10 planten kunnen staan maar we hebben nu wel een winnaar: de HPS Killer.
Toch kweek ik zelf liever onder de HPS lamp, ik haal daar altijd goede resultaten mee en de kweek onder led vraagt toch om een andere aanpak. Voor beginnende kwekers zou ik echter zeggen, ga meteen voor een led, dan hoef je jezelf geen kweekgewoontes af te leren. Led heeft toch een beetje de toekomst op het gebied van de binnenteelt.

Lekker stoned!

En dan blijft er nog maar één ding over om te vertellen en dat is over de smaak en het effect van de Gold Bar Kush. Ik heb er natuurlijk al wat Gold Bar Kush joints op zitten en kan je vertellen dat ze me goed smaakten. Erg lekker, zoet en met een vleugje citrus zou ik zeggen. De wiet is niet te scherp aan mijn keel en geeft me een zwaar stoned gevoel, en niet zelden een couch lock. Dankzij de Gold Bar Kush heb ik van de kerstdagen genoten met een paar goede films en heerlijk eten (vreetkicks!).

Hoewel de wiet al droog is, is die eigenlijk nog niet helemáál op smaak. Ik heb het daarom nu in cure potten zitten. Iedere dag zet ik de potten even tien minuten open, zodat de lucht in de pot ververst. Schud de pot dan eerst even om voor je hem opent want het zakt nog wel eens in elkaar en dat is niet gewenst.

Smoke on!

Barney Green

(advertentie)