(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zondag bij de lokale verkiezingen kleurden op 2 na alle districten in Antwerpen geel, de kleur van de partij N-VA ofwel van de hardcore war on drugs burgemeester Bart de Wever. En of het toeval was of niet, de politie in zijn stad kwam net voor de verkiezingen flink in actie tegen wiettelers. Reden voor de krant Het Laatste Nieuws om van een ‘zwarte dag voor cannabismilieu’ te spreken.

Bart de Wever en zijn drugsoorlog

Voorlopig is de tweede grootste stad in België dus nog niet verlost van burgemeester Bart de Wever en zijn politieke partij N-VA. Zes jaar geleden kwam de rechts-radicale De Wever aan de macht in de havenstad en dat blijft hij na de verkiezingsuitslag van zondag ook nog wel even. En dat is bepaald geen goed nieuws voor iedereen die had gehoopt dat er een liberalere cannabiswind door de stad zou gaan waaien.

Bart de Wever heeft het namelijk tot een soort van persoonlijk standpunt gemaakt om alle drugs – cannabis uiteraard inbegrepen – uit te roeien. ‘Die war on drugs gaan wij winnen‘, zegt de N-VA voorman zelfs zonder met de ogen te knipperen. Als je meer wil lezen over ’s mans onsmakelijke denkbeelden over wiet dan verwijzen we je graag door naar onze CNNBS columnisten uit het zuiden:

Paria inter parias – Of hoe Bart de Wever liegt over wiet  – De Cannasoof

Open brief aan Bart de Wever van mediwiet-activist Eef

Een tevreden kijkende N-VA baas en burgemeester van Antwerpen, want Bart de Wever won de lokale verkiezingen én bezorgde het cannabismilieu een zwarte dag… [foto: Miel Pieters /Wikipedia]

Anti-wietactie 2 dagen voor verkiezingen

Terug naar de wrede alledaagse werkelijkheid in Antwerpen. Vrijdag, twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen en dus publicitair goed gepland door de N-VA leider met een hekel aan drugs en een voorliefde voor old school law and order, vond er een grote politieactie plaats die specifiek tegen de wietteelt gericht was. Het hoogtepunt van een maandenlang onderzoek naar een drugsnetwerk…

En niet alleen de politie werd opgetrommeld trouwens. ‘De actie werd uitgevoerd door de lokale recherche, in samenwerking met de federale gerechtelijke politie, de hondensteundienst, de mobiele eenheid, SRT, technische en logistieke ondersteuning’, schrijft de lokale nieuwszender ATV.

5 wietkwekerijen, 1 growshop en 1 bonusplantage

Er werden op liefst 20 plaatsen huiszoekingen gedaan, een aantal daarvan zogeheten ‘versterkte zoekingen’ met hulp van het snelle responsteam. Al dit tegen cannabis gerichte overheidsgeweld had – uiteraard zouden we bijna zeggen – resultaat.

Op 5 plekken werden wietplantages ontdekt, sommige daarvan hadden zelfs nog nooit een oogst gezien omdat ze nog in opbouw waren. Maar Bart de Wever kan tevreden zijn: 1700 wietplanten zijn vernietigd, 17 mensen gearresteerd. Verder namen de autoriteiten 1,7 kilo wiet, 6 auto’s en 80.000 euro cash geld in beslag. Behalve de 5 kwekerijen werd er ook maar gelijk een growshop dichtgetimmerd aan de Onderwijsstraat in Antwerpen.

Als kers op de slagroomtaart van De Wever werd er in Essen vrijdagmiddag ook nog een grote wietplantage met 1200 planten en 2 eigenaren opgerold, in een loods van een voormalig kippenbedrijf.

Tja… van harte gefeliciteerd Bart, met dit waanzinnige succes in je drugsoorlog! En dat in dezelfde week als waarin Canada overgaat tot een volledige en landelijke legalisering van de door jou zo verfoeide cannabis…

[openingsfoto:  mikeledray/Shutterstock]
(advertenties)