(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Meet Bart de Wever. Burgemeester van Antwerpen en voorzitter van de politieke partij Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). De beste man promoot een verkiezingsprogramma waar drugssnuffelhonden spontaan bij blaffen van pure opwinding…

De N-VA is een Vlaams-nationalistische en liberaal conservatieve politieke partij en een factor van betekenis in de Vlaamse en Belgische politiek. Bart de Wever (43) is al tien jaar de leider van deze partij en sinds begin vorig jaar ook nog eens burgemeester van de op een na grootste stad bij de zuiderburen, Antwerpen. Hij zet nu keihard zijn campagne in – zondag 25 mei  zijn er federale verkiezingen – met thema’s die andere nationalisten als Geert Wilders en Marine le Pen zo graag zien: veiligheid & immigratie. Dat zal allemaal wel, dat geloven we inmiddels wel: minder, minder, minder (immigratie) en meer, meer, meer (veiligheid). Waar het ons om gaat is zijn sprankelende visie op drugs.

Bart 'zero tolerance' de Wever op een partijbijeenkomst van zijn N-VA

Bart ‘zero tolerance’ de Wever op een partijbijeenkomst van zijn N-VA

En die liegt er niet om mensen. Eerder zei hij in zijn hoedanigheid van burgemeester al dat hij de War on Drugs gaat winnen, waarna het simpele bezit van 1 joint in Antwerpen je al op 150 euro boete komt te staan. Zero tolerance dus. En als het aan de Vlaming ligt gaat heel België die koers volgen. Om zijn verkiezingscampagne af te trappen, zegt hij onder meer de volgende dingen over drugs:

“Drugs zijn een gesel voor de samenleving. We mogen niet alleen drugs, maar ook vooral de drugscriminaliteit niet meer gedogen”

“Softdrugs of harddrugs, ik maak het onderscheid niet meer, want dat is compleet artificieel. Een harde aanpak is de enige oplossing”

“Marihuana nu willen legaliseren, zoals de sp.a voorstelt, is een totaal verkeerd signaal. Een totaal verkeerde beslissing, waarvan ik nu al heel duidelijk zeg: niet met de N-VA”

Dus. Zo zit dat. Je kan veel zeggen over deze Bart de Wever, bijvoorbeeld dat ie volkomen van de pot gerukt is en blijkbaar nooit 1 blik over z’n lelieblanke Vlaamse landsgrens werpt als het om drugs gaat, maar niet dat hij onduidelijke taal spreekt. Nee, dat kan je niet zeggen… Hij doet RollingStoned denken aan een fel-geblondeerde Nederlandse politicus, bekend van zijn ‘knettergek’-uitspraak. Wij wensen alle Belgen hoe dan ook heel veel wijsheid toe bij de gang naar het stemhokje op 25 mei aanstaande.

(advertenties)