(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Bennekom, een dorp met 15-duizend inwoners in de Gelderse gemeente Ede, waar al sinds 2017 niets meer van belang is voorgevallen. Maar daar maken ze nu op de Veluwe in één klap een einde aan: in een voormalig politiebureau ontdekte de politie namelijk een heuse… wietkwekerij!

Bijzondere plek in Bennekom

Dat Bennekom uit de vergetelheid wordt gerukt en nu zelfs de server van CNNBS haalt, is te danken aan Jeannette Terlouw en Sander Veldhuizen. Dat zijn de twee wijkagenten voor Bennekom van het Basisteam van de Politie Ede. Zij mochten vrijdag op hun Instagram nieuws melden over een voor hun wel erg bekende plek: hun voormalige werkstation ofwel het politiebureau van Bennekom, dat overigens al enige jaren niet meer als zodanig in gebruik is.

‘Je leest wel eens vaker in de krant dat er een hennepkwekerij op een bijzondere plek is ontdekt. Bennekom heeft sinds gisteren ook zo’n plek’, schrijven de wijkagenten. Tja, je moet wat in Bennekom hè, want het enige andere vermeldenswaardige dat we erover wisten te googelen is dat de huidige CDA-aanvoerder en minister van Financiën Wopke Hoekstra er in 1975 ter wereld kwam.

Het dient gezegd: deze kweekruimte ziet er nog best wel politiebureau-achtig uit

Stekken en dames in voormalig politiebureau

Toch maar een slap applausje geven voor het schitterende speurwerk van wijkagenten Sander en Jeanette vorige woensdag? Nou, wacht er maar even mee. Ook hier kwam de politie namelijk in actie naar aanleiding van ‘een melding van iemand die een duidelijke wietlucht rook in Bennekom’. Ofwel zo’n laf belletje naar Misdaad Anoniem, het zal weer eens niet.

Uiteraard roken de dienders eenmaal op hun oude werkplek aanbeland, zelf ook die magische ‘sterke hennepgeur’ waar ze altijd zo lekker op aanslaan. Op zich terecht in dit geval, want de oorzaak van de geur bleek een volop draaiende verticale wietfabriek, ofwel een wietplantage met zowel stekken als volwassen dames erin!

Ook aan de kleintjes werd gedacht door de wietteler in het voormalige politiebureau…

Eerste wietkwekerij in Bennekom in vier jaar

Overigens bleek de tuinder van dienst nog aanwezig op het moment dat de politieagenten op de deur klopten. Hij probeerde er nog het beste van te maken door weg te vluchten, maar tevergeefs: ‘Deze persoon hebben ze verderop staande kunnen houden’, schrijven de wijkagenten van Bennekom. Dat die een beetje opgewonden zijn kunnen we nog wel begrijpen, want het is het eerste wiethok in het dorp sinds 2017.

Natuurlijk zijn alle stekjes, wietplanten en de benodigde apparatuur om die een leuk, gezond leventje te geven inmiddels vernietigd. En dat is zonde; doen we eens een keer iets nuttigs met een van al die leegstaande overheidsgebouwen is het weer niet goed…

(advertenties)