(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net toen wij hier op de redactie van CNNBS dachten dat we nu wel zo’n beetje alle mogelijke oorzaken van het voortijdig afkappen van een wietplantage hebben gezien, komt daar toch nog een nieuwe variant bovendrijven. Het gebeurde afgelopen dinsdag in het Brabantse Nuenen. En echt waar; dit is in de geschiedenis van het oprollen van wietkwekerijen in binnen- en buitenland nog nooit eerder gebeurd!

Van sneeuwvrij dak tot vallende kip…

De reeks mogelijke oorzaken van het kwijtspelen van de (beoogde) wietoogst door kwekers is schier eindeloos. Opvallend en/of zenuwachtig rijgedrag en vele andere verkeersovertredingen, wateroverlast, anonieme tips, een sneeuwvrij dak in een verder wit besneeuwde straat, ruziënde bewoners, een harde knal door een stoute CO2-gasfles, blaffende (want verwaarloosde waakhonden), supergoed functionerende neuzen van politiemensen, iets te veel stroom jatten, een spontaan zolderbrandje wellicht, stinkende kleren van de kids op school, het verkopen van een gestolen motor via Marktplaats, inbraken (al dan niet als ripdeals) en we hebben zelfs ooit een vallende kip in Zaandam gehad als reden!

Melding over geluidsoverlast

En dan wordt het dinsdag 23 maart 2021. We wippen even naar Nuenen, een flink dorp vlakbij Eindhoven. En hoewel je bij die stad snel aan ‘licht’ denkt (dankjewel Philips) staat het ook bekend als ‘Eindhoven Rockcity’. Heel veel goeie herriebandjes zijn er ontsproten daar en wellicht heeft die reputatie de ongelukkige wietteler van vandaag uiteindelijk parten gespeeld. Watskeburt?

Dinsdagmiddag komt er bij de politie een klacht binnen over geluidsoverlast vanuit een huis aan de Zandschel in Nuenen. Dat kan natuurlijk nooit door wietplanten komen zeg je, en dat klopt ook. Die hadden er niets mee van doen. Nee, het was hun baasje die zorgde voor ongewenst politiebezoek, omdat ie KEIHARD AAN HET DRUMMEN IS.

Drummen en wiet, doe het niet! [foto: Otar Gujejiani/Shutterstock]

Fanatiek nummertje

Het Eindhovens Dagblad bericht erover met een kop die het onthouden ook best waard is: ‘Een fanatiek nummertje drummen leidt tot ontmanteling Nuenense hennepkwekerij‘. Haha, dat moet dan wel iets van Metallica, Peter Pan Speedrock (uit Eindhoven!) of Slayer zijn geweest, nietwaar?

Minder grappig is dat de toegesnelde politieagenten behalve over goede oren, ook nog over die fameuze neuzen beschikken die onmiskenbaar de alom bekende en beruchte ‘sterke hennepgeur’ opsnuiven. ‘En al snel werd duidelijk dat dit door de kwekerij kwam’, schrijft de krant gortdroog.

Behalve de wiet ook twee drumstellen kwijt

Vervolgens verspeelt de muzikaal aangelegde bewoner (wat een flauwe zeikerds van buren heeft die trouwens als ze ’s middags daarvoor de politie bellen) alles dankzij het woest gehakketak op drumvellen.

Om te beginnen zijn wiethok met alles erin natuurlijk. Maar omdat men vermoedt dat hier al vaker geteeld, geknipt en geoogst is, besluit de Officier van Justitie ‘enkele kostbare spullen in beslag te nemen’. Denk daarbij aan computerspullen en… twee drumstellen! Inderdaad, een fanatieke drummer.

Om de ramp compleet te maken brengt de politie ook de burgemeester van de gemeente Nuenen op de hoogte. Daardoor is het risico dat deze erbij gelapte herriemaker binnenkort dakloos wordt bepaald niet denkbeeldig. Of zoals het Eindhovens Dagblad het wederom gortdroog stelt: ‘Omwonenden zullen voorlopig dus geen geluidsoverlast meer ervaren’.

[openingsbeeld: iQoncept/Shutterstock]
(advertentie)