(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Maar hoe noem je dan een gozer op een bromfiets uit Groningen die wiet verkoopt – voor de goede orde: dat mag niet – en zichzelf voor de achtste keer (!) laat pakken omdat meneertje de straatdealer nog steeds geen rijbewijs heeft? 

Wat bromt daar nou weer op straat?

In poëtische stijl maakt de politie van Team Verkeer Noord-Nederland dinsdag op Facebook melding van de toch gerust opvallend te noemen zaak. ‘Zagen wij in Groningen een bromfiets rijden en het leek alsof hij er vandoor wilde gaan’, zo begint het relaas van smeris André.

Nou mag je je afvragen hoe je in godsnaam kunt zien dat iemand er vandoor wil gaan – wanneer iemand er daadwerkelijk vandoor gaat oké, maar dat je van tevoren ziet dat iemand dat van plan is… het lijkt ons sterk – maar de bromfietser zet zijn brommer toch maar aan de kant.

Dat doet ie trouwens niet om eens gezellig met de politieagenten te babbelen over het wel en wee van FC Groningen of de verkiezingsnederlaag van GroenLinks. Nee, meneer duikt spontaan de dichtstbijzijnde tuin in om zich te verstoppen voor de lange arm van de wet!

Vierdubbele ezel zonder rijbewijs

Volstrekt kansloos idee natuurlijk als je al in het vizier van de dienders bent. Aldus spreekt de politie de slecht verstopte bromfietser aan en vraagt naar zijn rijbewijs. Tussen neus en bromsnor door door meldt politieagent André op Facebook trouwens ook nog dat de gozer aan het bellen was geweest op zijn tweewieler, en dat mag natuurlijk ook niet in dit land.

Afijn, de ongenode tuingast kan geen papiertje tevoorschijn toveren waaruit blijkt dat ie rechtmatig op een bromfiets rond tuft. Hij heeft namelijk helemaal geen rijbewijs. Sterker nog; het blijkt al snel dat deze Groninger voor de achtste keer in 5 jaar tijd is gepakt voor rijden zonder rijbewijs!

Het levert de zwartrijder een proces-verbaal op voor rijden zonder rijbewijs (duh), nog een proces-verbaal voor het bellen op de brommer en om het triootje compleet te maken nóg een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok.

Een deel van de oogst nadat de politie een Groninger voor de achtste keer aanhoudt omdat ie zonder rijbewijs bromt…

Hennep en hashish

Einde verhaal in Groningen deze dolle dinsdagavond? Nee hoor. Politieagent André: ‘Toch maar even in de tuin gekeken en daar troffen wij een zak aan met zakjes hennep. Hierop gevorderd tot uitlevering van drugs en hij overhandigde ons nog een zakje met hashish.’ Hashish, dat woord hoor je niet vaak meer en dat is ook logisch aangezien het vooroorlogs Nederlands is voor hasj.

Nu de kip steeds kaler begon te worden pakten de Groningse dienders natuurlijk stevig door. Zo mocht de rijbewijsloze mobiele wiet- en hasjverkoper bijvoorbeeld twee telefoons inleveren net zoals ‘het één en ander aan geld biljetten’, zoals André het wederom licht poëtisch stelt.

Er komt geen einde aan de toegiften

En nog houdt de boetekassa van de overheid niet op met rinkelen. De agenten nemen een speekseltest af bij de straatdealer en wat denk je? Positief op THC inderdaad!

Als toetje betrappen de smerissen het lijdend voorwerp ook nog op een poging om ‘zakjes hashish’ (hihi) weg te gooien ’tijdens het wachten op transport’. André: ‘Maar gelukkig zagen we dat ook.’

Na het toetje nog één afzakkertje doen? Okay, dan pakken we hem toch ook nog even zijn bromfiets af, wel zo makkelijk. En aldus geschiedde, zodat politieman André op Facebook terecht kan afsluiten met: ‘Dus al met al weer een hele zaak’.

(advertenties)