(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Heel soms overtreft de werkelijkheid de fantasie. Zelfs in cannabisland ja. Neem deze arme kip die pardoes van een balkon af flikkert en op deze niet te voorziene wijze een einde maakt aan de groene hobby van zijn – onoplettende – baas…

Vallende kip

‘Kip valt van balkon: politie ontdekt hennep’, kopt de krant en dan heb je wel onze aandacht natuurlijk. Hoe kan een kip nou praten, laat staan een illegale activiteit rapporteren aan de politie?!

Niet natuurlijk, een kip kan niet praten. Slechts tokkelen, maar eerlijk gezegd valt daar meestal geen touw aan vast te knopen.

Dus die kip valt afgelopen maandag zomaar ineens uit zichzelf van het balkon van een flat in Zaandam.

Wijkagent in actie

Eenmaal beneden, veilig en wel geland want het blijft tenslotte een vogel (al zien wij ‘m zelden vliegen), maakt een lid en/of sympathisant van de Dierenpartij zich zo bezorgd over de vallende kip dat de wijkagent ingeschakeld wordt.

Die dacht bij aankomst: waar één kip valt moeten er meer zijn en hij toog naar boven om de mens die de kip had laten vallen eens te vragen om de deur te open, zodat de wijkagent zich er persoonlijk van kon overtuigen dat het de rest van de kippenfamilie goed/slecht verging.

Slecht dus, want (we citeren de krant nu even:) ‘Ook de omstandigheden van de kippen in de woning lieten volgens de politie te wensen over’. Dat ook slaat dus op de wietkwekerij voor alle duidelijkheid, die gevestigd was in twee kames van de flat.

Dolle boel moet dat dan geweest zijn met al die plantjes en kippen op dat flatje… al zouden wij persoonlijk één van die kippen rechtstreeks in de soeppan pleuren, bij wijze van spreken (uiteraard).

Meer echt gebeurde maar vreemde dieren-cannabis verhalen lezen?

[illustratie: leedsn/Shutterstock]

 

(advertentie)