(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Samen zijn ze 143 jaar oud maar dat weerhield een Nederlandse man (68) en vrouw (75) er niet van om met een auto vol lekkers op pad te gaan in Noorwegen. Jammer genoeg wist iemand van de hasjsmokkel en tipte de douane, die vervolgens 100 kilo (!) uit het bejaardenvoertuig viste…

Korte vakantie

Honderd kilo hasj is best wel veel. ‘Zulke hoeveelheden worden normaal gesproken in een vrachtwagen gesmokkeld, dus 100 kilo in een personenauto is nogal veel’, verklaart de Noorse douane in Bergen dan ook tegenover persbureau ANP.

De twee Nederlandse bejaarden waren naar eigen zeggen voor een ‘korte vakantie’ in het land van de fjorden en trollen. Maar gezien de enorme illegale bagage die ze mee hadden zou dat wel eens op een ‘heel lange (staats)vakantie’ in een gevangenis kunnen uitdraaien. De straffen voor drugsmisdrijven zijn in ieder geval geen sprookje: volgens artikel 162, lid 1 van de Algemene Burgerlijke Strafwet word je gestraft met een geldboete of twee jaar gevangenisstraf als je een kleine hoeveelheid (soft)drugs bij je hebt, en op ‘een zwaar drugsmisdrijf’ staat in Noorwegen tien jaar gevangenisstraf maximaal.

Bergen in Noorwegen, waar het Nederlandse stel voor een korte vakantie was die wellicht jarenlang verlengd wordt nu ze gepakt zijn met 100 kilo hasj… [foto: Voyagerix/Shutterstock]

Bewust of onbewust

Tja, zwaar is honderd kilo hasj in ieder geval zeker. En het is volgens de douane in Bergen ook de grootste partij softdrugs die ze ooit hebben gevangen, minstens één miljoen euro waard bovendien.

De grote vraag is natuurlijk of de oudjes ervan af wisten, die hasj in hun auto? Ze zijn in ieder geval erbij gelapt door iemand die hen geen rustige, welgevulde oude dag gunt. Dankzij de tip werd het seniorenstel aan de kant gezet en al snel werd er op drie plekken hasj gevonden: achterin lag 55 kilo en nadat de voorstoelen eruit waren gesloopt in 2 ruimtes onder de vloer nog eens 25 en 20 kilo.

Nou lijkt het ons sterk dat een criminele organisatie bewust 100 kilo hasj laat ‘afpakken’ door de autoriteiten om zo elders een veel grotere partij drugs het land in te smokkelen. Dat trucje hadden ze ook wel met een paar kilootjes afgekund, nietwaar?

[openingsbeeld: Roxana Gonzalez/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)