(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eén van de moeilijkste onderdelen bij het atletiek-onderdeel estafette is het doorgeven van het stokje aan de volgende loper. Niet zelden klettert het stokje moederziel alleen op de sintelbaan… Iets soortgelijks speelde zich af in de rechtbank van Den Haag maar dan met softdrugs in de rol van het estafettestokje!

Wat vliegt er door de rechtbank?

‘Er vliegt iets door de zaal. Lijkt pakje softdrugs te zijn.’

Teksten die je toch niet heel erg vaak zult horen in een Nederlandse rechtszaal. Maar dus wel in Den Haag afgelopen vrijdag, want we citeren niemand minder dan persofficier Marilyn Fikenscher op haar Twitter-pagina. En bij woorden horen beelden en ook die heeft deze openbaar aanklager paraat:

Betere tactiek

De verdachte blijkt geen atleet op zoek naar een bijzondere trainingslocatie, maar een jongeman (20) uit Rijswijk die zijn maat die terecht stond wat geestverruimende moed wilde geven. Met als resultaat helaas complete mislukking én zoals de officier van justitie weer iets later op haar Twitter postte:

Tegenover Omroep West zei de aanklager later wel dat de Rijswijker ‘nogal lef’ heeft, maar wij zouden de handenschudder toch een andere tactiek willen aanraden om een gênante herhaling te voorkomen: geef voortaan geen warme handdruk – gevuld met wiet of hasj – aan je maat maar zoen ‘m gewoon vol op de bek en duw het pakketje zo onder zijn tong. Succes gegarandeerd!

[openingsfoto: r poylock19/Shutterstock]
(advertenties)