(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Of je nou een echte cannabis connoisseur of een groentje bent: je weet dat de kwaliteit van coffeeshops en de producten die ze verkopen flink kan verschillen. Door ons backwards achterdeurbeleid is er geen andere optie dan illegaal te telen, wat gestandaardiseerde kwaliteitscontrole haast onmogelijk maakt. Maar niet langer ben je genoodzaakt de budtender op z’n groene ogen te vertrouwen: het bekende cannabisplatform Greenmeister is met een update gekomen waardoor je nu kunt zien waar je bijvoorbeeld de beste lemon haze kunt kopen.

[gesponsorde content]

Quality is in the high of the consumer

Wat maakt een strain de beste strain? Wat een fantastisch wietje is voor de één, is dat niet per se voor de de ander. Smaken verschillen, net als het gewenste effect of het percentage THC. En misschien hou je alleen van hasj, of ben je juist voornamelijk op zoek naar edibles.

Op Greenmeister kun je je voorkeuren aangeven om gepersonaliseerde ‘aanbevolen strains te krijgen, die nu worden verkocht bij een coffeeshop bij jou in de buurt. Het enige wat je moet doen is jezelf inloggen op de website.

Of je installeert hun app op je mobiele telefoon (hier te downloaden voor iOS of Android) en dan krijg je vervolgens aangeraden strains te zien bij ‘favorieten’. En bij elke coffeeshop die je bekijkt, worden de strains die het beste bij jouw voorkeuren aansluiten uitgelicht.

Wat doet Greenmeister precies?

Voorbeeld van de strain silver haze

Een kleine beschrijving voor wie de app nog niet heeft: Greenmeister is een soort kruising tussen Tripadvisor en Wikipedia voor de cannabisbranche.

Het is een informatief platform met de community als driving force; gebruikers kunnen informatie aanpassen, toevoegen of verwijderen. Hier zitten een slim algoritme en gedeeltelijke menselijke controle achter en vervolgens wordt de info op het platform gepubliceerd. 

Beoordeling door cannabis consumenten

Bij iedere coffeeshop kunnen de soorten wiet, hasj, pre-rolled joints en edibles worden beoordeeld met 1 tot 5 sterren. Bij het beoordelen word je gevraagd naar de ervaren effecten. Zodra er genoeg van deze feedback voor een product is verzameld, kan dit gebruikt worden om de effecten van dat product te bepalen. 

Deze manier van het bepalen van de effecten is een interessante aanpak, omdat veel mensen niet verder kijken dan of een soortje een indica, hybrid of sativa is – terwijl dit weinig zegt over de effecten. Verschillende onderzoeken geven aan dat doordat de strains die op de markt zijn ontzettend veel zijn gekruist er geen echte link meer is tussen de effecten en de categoriseringen sativa, indica of hybrid.

Deze innovatie binnen de markt is dan ook zeer welkom, we zien je graag langskomen op Greenmeister

(advertenties)