(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Weten jullie nog een jaar geleden, toen Nederlanders en ander aardvolk massaal aan het hamsteren sloeg vanwege de (eerste) corona lockdown? Met name wc-papier vloog de winkel uit, soms zelfs na een heuse knokpartij tussen hamsters klanten. Ook voor de coffeeshops stonden patsboem lange rijen wanhopige consumenten, die hoopten nog snel wat wiet en hasj te scoren. Welnu mensen, zoek niet verder en kijk wat ze in Amerika hebben verzonnen!

Corona prioriteiten

Een schone reet, een schone vaat en een stoned hoofd… met die drie voorwaarden vervuld kom je elke lockdown wel door, lijkt ons. En niet alleen wij denken dat, ook de Amerikaanse douane werd daar afgelopen vrijdag nog maar eens keihard aan herinnerd.

Met name de grenswachten bij de Peace Bridge Cargo Facility in Buffalo in de staat New York keken toch wel raar op toen ze een willekeurige lading vanuit Canada besloten te gaan controleren.

WC-papier met iets extra’s

Op de papieren bij de commerciële lading van de noorderburen stond vermeld dat het ging om een partij ‘papieren handdoekjes (schijtpapier dus, red.) en vaatwasmiddel’. Daar hebben ze in de VS geen gebrek aan of zo en dus kreeg de vrachtauto een ‘extra controle’ door de U.S. Customs and Border Protection.

Truck en aanhanger moesten door de scanner en de agenten in Buffalo zagen direct ‘afwijkingen’ in de trailer. Hoppa, snel een snuffelhond die vrachtwagen in sturen en jawel de viervoeter begon keihard te blaffen toen ie de pallets rook! DRUGS betekent dat meestal.

En inderdaad zeg, toen de agenten na de hond ook de trailer in durfden, ontdekten ze een hoop vacuum getrokken plastic gripzakken verstopt op die pallets:

Snel even een test op de inhoud gedaan en die kwam inderdaad ‘positief op de eigenschappen van marihuana’ terug. Toen de hele handel eenmaal de weegschaal was gepasseerd bleek er 556,5 kilo wiet te zijn afgewogen, volgens de autoriteiten goed voor een ‘straatwaarde van meer dan 2,4 miljoen dollars’, dik twee miljoen euro dus.

‘Snode figuren’

Op zich allemaal niet heel bijzonder, dagelijks gaan er zulke partijen cannabis van A naar B zonder goedkeuring van de autoriteiten, haha. Nee, in dit geval is het toch vooral de creatieve manier waarop een waardevolle inhoud wordt verstopt tussen zo iets doodnormaals als wc-papier en afwasmiddel. Maar ja, zelfs dat mocht niet baten.

‘Snode figuren getroosten zich geweldige moeite om illegale smokkelwaar de VS binnen te smokkelen’, verklaart grenspostdirecteur Gaetano Cordone over het bijzondere pleepapier. ‘Het toegewijde en hardwerkende personeel van de Port of Buffalo gaat succesvol door met het aanwenden van hun training en ervaring om onze grootse natie te beschermen’, kweelt de U.S. Customs and Border Protection bobo verder…

Nou ja, die quatsch is binnenkort hopelijk wel voorbij daar in Buffalo gezien het andere actuele nieuws uit de staat New York: ‘New York is eruit: recreatieve wiet wordt snel legaal en wel zo!

(advertenties)