(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Professioneel (nou ja) basketbalspeler Dion Waiters van de Miami Heat heeft niet echt zijn beste seizoen in de NBA. Nog geen wedstrijd in de basis gestaan, al een keer geschorst door zijn eigen club wegens wangedrag en als klap op de vuurpijl nu een volledig knock-out. Nee, niet op het basketbalveld,  maar in het vliegtuig op weg naar dat veld… als gevolg van een overdosis THC-snoepjes!

Miljoenen verdienen op de bank

Je zou denken dat die Dion toch wel een beetje zijn best doet voor het NBA-team in Miami, een club waar ooit grootheden als Shaquille O’Neal en LeBron James speelden en kampioen werden. Bovendien krijgt de 27-jarige guard Dion Waiters het lieve sommetje van 52 miljoen dollar salaris voor een contract van 4 seizoenen.

Maar nee hoor, meneer de sporter is chronisch ontevreden en dan  met name over zijn rol in het team. Die is er namelijk niet of nauwelijks, ondanks dat vette contract. Zijn coach Erik Spoelstra stelt Waiters niet in de basis op. Daarover beklaagde de basketballer zich nog voor het begin van het seizoen, hetgeen hem pardoes op een schorsing door zijn eigen Miami Heat kwam te staan wegens ‘conduct detrimental to the team’…

THC tegen de maagpijn

Maar denk nu niet dat Dion Waiters zich daarna minder schadelijk ging gedragen. Amerika’s belangrijkste sportzender ESPN berichtte donderdag dat de basketballer eerst knock-out ging en daarna een paniekaanval had gekregen in het vliegtuig, op weg naar een wedstrijdje ballen met de legendarische LA Lakers.

Die attack volgde als ‘nadelige reactie op het eten van een edible infused met THC’, aldus een anonieme bron tegenover de tv-zender. THC staat op de lijst met verboden middelen in de NBA. Naar verluidt had onze Dion last van maagpijn – na de overwinning van Miami Heat op Phoenix Suns – en zocht hij verlichting met wietsnoepjes. Er brak flinke paniek uit onder de rest van de inzittenden en Dion zelf werd als de wiedeweerga naar een ziekenhuis in LA gebracht nadat de kist geland was.

Het spreekt voor zich dat de guard de wedstrijd tegen de Lakers mist ‘due to illness’.

Dion is de Sjaak

Nou zit er uiteraard een verschil tussen ziek zijn en te veel wietsnoepjes snoepen. De Miami Heat nemen dan ook geen halve maatregelen tegen hun duurbetaalde nietsnut. Waiters wordt 10 wedstrijden geschorst vanwege het geintje in het clubvliegtuig. Zonder salaris welteverstaan.

Behalve dat dit Dion direct 800.000 dollar in de portemonnee scheelt, loopt ie ook nog kans om een bonus mis te lopen die hij normaal gesproken krijgt als ie een bepaald aantal wedstrijden in het seizoen heeft meegedaan. Als hij nog 3 games mist kan hij ook daarna fluiten.

Maar het zit er dik in dat we Dion Waiters helemaal nooit meer in het tenue van de Heat gaan zien. Want dit is het droge commentaar van de clubleiding op het edibles-gedoe van hun speler: ‘Both sides would like to find a fresh start for the shooting guard with another team’.

(advertenties)