(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Klassiek verhaal: op de terugreis van vakantie in hasjparadijs Marokko nog even wat kilootjes meenemen. Snel geld verdienen, wie wil dat nou niet? Maar soms wordt de shit gevonden en zijn de rapen gaar. Zo verspeelt een Belgische vrouw begin september niet alleen 111,5 kilo hasj maar ook de voogdij over haar drie kinderen die mee waren op (familie)vakantie in Noord-Afrika!

Familiedrama aan de Franse grens

Het tragische lot van de Marokkaans-Belgische moeder Hanane A. – 39 jaar oud – kwam pas dit weekend naar boven, omdat de familie in België de publiciteit opzocht. Volgens haar familie is de vrouw namelijk in de val gelokt. Watskeburt?

De vrouw keerde op 2 september terug van een vakantie in Marokko met haar drie kinderen op de achterbank. Franse douaniers controleerden de auto in de grensplaats Le Perthus, nadat Hanane er mee van de veerboot af was komen rijden. En verdomd; er werd in een koffer met dubbele bodem 111,5 kilo hasj aangetroffen! Niet bepaald toegestane souvenirs, maar verboden drugs ter waarde van minimaal 1 miljoen euro dus in de Renault Twingo, zo  meldt het AD over de zaak.

Volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad is de vrouw direct gearresteerd en zit ze sindsdien in een Franse gevangenis. ‘Haar drie kinderen werden ondergebracht bij de sociale dienst van Perthus. De kinderen moeten daar blijven, in afwachting tot ze opgehaald worden door hun vader. De vrouw en de man zijn gescheiden’, meldt de krant ook nog.

Moeder Hanane zit al sinds begin september in de Franse cel, nadat de douane 111,5 kilo hasj in haar auto ontdekt, terwijl haar 3 kinderen op de achterbank zitten…

Autopech in Marokko

Een en al (familie)drama, maar wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten nietwaar? Alleen beweert het niet-gearresteerde deel van de Brusselse familie nu dus dat Hanane écht niets van de hasj afwist en er brutaalweg is ingeluisd, in haar geliefde Marokko. En broer Saïd weet ook wel door wie.

In havenstad Al Hoceima – bij het centrum van het Rifgebergte in het noorden van Marokko, dus dan weet je het wel – kreeg Hanane volgens haar broer autopech. “Ze is naar een garage gegaan, daar beloofde men haar dat de panne een dag later verholpen zou zijn. De garagist stelde haar gerust en een dag later is mijn zus haar wagen gaan ophalen”, zegt Saïd tegen het Franstalige nieuwsmedium DH.

Is Hanane er wel of niet ingeluisd?

Aha, snode Marokkaanse automonteur laadt zonder medeweten van onnozele klant de voiture vol illegale hasj, dat soort werk! Al moeten we in dit geval zeker niet uitsluiten dat Hanane inderdaad van niets weet. Want om als moeder het welzijn van je drie bloedeigen kinderen op het spel te zetten voor 111,5 kilo hasj… dat gaat  menig voorstellingsvermogen te boven. In elk geval dat van ons en dat van haar broer Saïd dan toch.

Hanane is nooit eerder ergens met drugs in aanraking geweest en haar strafblad is zo blanco als een poolvos, zo verklaart haar familie tegenover de Belgische media. “Mijn zus is naïef. Ik breng dit verhaal naar buiten om mensen te waarschuwen, opdat niemand dit nog moet meemaken.”

Wel mensen, bij deze; Ben nou niet naïef in Marokko, iedereen daar is (in potentie) een hasjsmokkelaar!

[openingsfoto: Dougie Jones/Shutterstock]
(advertenties)