(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het heeft lang geduurd maar aangezien Dokter Groen wietzaadjes laat ontkiemen is zijn nieuwe kweekronde officieel begonnen. Om zijn kweekkast op de komst van Do Si Dos voor te bereiden vervangt de kweekdokter vandaag het koolstoffilter. Dat niet alleen want hij geeft ook nog eens drie pakjes zaden en een pretpakket van Seed Stockers weg. Kweek jij straks ook een rondje Do Si Dos?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen want ik heb leuk nieuws. Mijn Do Si Dos zaadjes zijn binnen, en als je wil kun je een rondje Do Si Dos met me meekweken. Ik geef namelijk aan drie lezers een zakje van 5 zaden weg, en één gelukkige winnaar krijgt daar ook een mooi T-shirt, bandana en een oplichtende rolling tray van Seed Stockers bij. Stuur me even een aardig mailtje om kans te maken, een foto in de bijlage vergroot je winkans.

Koolstoffilter CNNBS G-Kit vervangen

Uiteraard heb ik meteen drie Do Si Dos zaden laten ontkiemen maar daarover straks meer. Zoals ik vorige week schreef moest ik namelijk eerst het koolstoffilter van mijn kweekkast vervangen. De oude had er al aardig wat rondes opzitten, en ik begon tijdens de laatste bloeifase al wat te ruiken. Meteen een mooie gelegenheid om even te laten zien hoe je het koolstoffilter van een CNNBS G-Kit kunt vervangen.

Het vervangen van het koolstoffilter is bij de gloednieuwe Dokter Groen Special, extra makkelijk. Door de extra klapdeuren kun je overal namelijk nog beter bij. Met een stevige schaar knip je eerst de tie-wraps van het oude koolstoffilter los. Ondersteun het filter wel even met je hand, zodat het niet kan vallen. Trek ook eerst even de afzuiger uit het stopcontact want die zit aan het filter vast en komt mee als je het filter losmaakt.

Dan trek je de afzuiger van het oude filter af, en schuif je die op je nieuwe filter. Vervolgens plaats je het nieuwe filter met de afzuiger erop, in zijn geheel terug op zijn plek, en bevestig je het geheel met twee nieuwe tie-wraps (hier te bestellen).

Do Si Dos ontkiemen

Het is dat ik zoveel zaadjes heb, anders had ik er misschien maar één laten ontkiemen. Uiteindelijk zal ik toch maar één plant gaan kweken en het ontkiemen lukt eigenlijk altijd als je het op de welbekende koffiefilter methode doet. Waarschijnlijk ken je de methode al. Maar aangezien er deze keer mensen zijn die een Dokter Groen Special gekocht hebben en waarschijnlijk met me meekweken, zal ik het nog een keer uitleggen.

De methode is erg makkelijk en werkt eigenlijk altijd. Neem een ongebleekt koffiefilter, vouw die open en maak hem nat onder de kraan. Ik knip het koffiefilter hiervoor altijd even aan twee kanten open zodat je hem helemaal kunt openvouwen. Laat hem twee seconden uitdruppelen en leg het natte filter dan open op een schoon plat bord.

Verdeel je zaadjes over één kant van het opengevouwen koffiefilter en probeer ze met de puntige kant naar beneden te richten. Uit de puntige kant van een wietzaadje komt de eerste wortel, dus het is handig als die meteen recht omlaag kan groeien. Vouw het koffiefilter nu dicht, met de zaadjes ertussen. Stop het natte filter met de zaadjes erin vervolgens in een diepvrieszakje, en hang die met een plakbandje aan de binnenkant van een kast.

Bij kamertemperatuur komen alle wietzaadjes meestal binnen twee tot drie dagen uit. Dit kun je gemakkelijk checken door het diepvrieszakje even tegen het licht te houden. Als er een worteltje te zien is dan kun je de uitgekomen zaadjes gaan planten. Volgende week laat ik je zien hoe je dat doet.

Dokter Groen

(advertentie)