(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De dagen van Auto Blancaneu zijn geteld. Gisteren heeft Dokter Groen haar geoogst, en deze keer heeft hij de plant daarvoor gewoon in haar geheel ondersteboven te drogen gehangen. Het is dan ook de snelste oogst die hij ooit heeft meegemaakt. Uiteraard neemt hij ook even een kijkje bij de indrukwekkende wortels van de plant. Oogstverslag coming up!

Ik heb gisteren de snelste oogst van mijn leven van mijn leven meegemaakt. Ik denk dat ik er alles bij elkaar niet langer dan een uurtje over heb gedaan, en dat is inclusief het schoonmaken van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem.
Hoe dat kan? Ik heb de plant gewoon helemaal onderaan de stam afgeknipt, en zo in zijn geheel ondersteboven opgehangen in mijn droogtent. Maar ik loop vooruit op de zaak, eerst even terug naar gistermiddag. Toen stond mevrouw Auto Blancaneu er als volgt bij:

Je ziet dat de lamp op de eerste foto hierboven niet aan staat. Ik heb dan ook expres geoogst aan het einde van een donkere periode, omdat de terpenen dan maximaal aanwezig zijn. Terpenen worden namelijk vooral ’s nachts aangemaakt, heb ik mij eens laten vertellen. En bovendien vervliegen terpenen snel, door de warmte van de kweeklamp.
Later heb ik de lamp wel even aan gehad voor de foto’s, maar echt warm is het daardoor niet geworden in de kast.

Toppen en trichomen

Ik pak die foto’s er maar meteen even bij, want het zijn close-ups van de toppen zoals die er vlak voor de oogst uitzagen. Zoals je ziet zitten de toppen vol met trichomen. Ze zijn niet zo dik als die van de Sneeze waren maar zorgen wel voor een heerlijke zoete Haze geur. De bloeiharen zijn nagenoeg allemaal bruin en ingedroogd, op enkele witte haren helemaal bovenaan de toppen na.

Auto Blancaneu oogsten

Je ziet hoe smakelijk de toppen eruit zagen. Ik vond ze rijp voor de oogst in ieder geval, en wilde ook niet langer wachten met de oogst; ik had je vorige week immers al een oogstverslag beloofd. Bovendien ben ik erg druk de komende tijd, en zie ik het er dan ook niet van komen.

Zogezegd heb ik de plant deze keer in zijn geheel ondersteboven te drogen gehangen. Ik heb ook geen schutbladeren verwijderd. Dit scheelt enorm in oogsttijd kan ik je vertellen, en zal er ook voor zorgen dat de wiet lekker langzaam droogt. Ik moet echter wel oppassen dat het niet te vochtig wordt, en de toppen gaan rotten. Vandaar dat ik in de droogtent ook mijn kleine clipfan heb opgehangen, uiteraard wel van de plant af gericht.

Opruimen en schoonmaken

Na het oogsten was het tijd om het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem schoon te spoelen met bleekwater en daarna nog eens goed af te spoelen. Maar eerst heb ik natuurlijk een kijkje bij de wortels genomen. Die zagen er mooi wit en gezond uit. De plant had een superdikke penwortel aangemaakt die maar moeilijk door te knippen was met mijn snoeischaar. Het netpotje waar ze in stond heeft ze dan ook compleet uit elkaar getrokken.

Ik weet wel dat er mensen zijn die er nog een helende zalf van maken, maar ik heb de wortels gewoon uitgeknepen en weggegooid. Vervolgens heb ik het systeem gevuld met een sopje van bleekmiddel, en zo een half uurtje doorgespoeld. Daarna heb ik alles onder de douche afgespoeld, en opgeborgen voor een nieuwe ronde.

Die nieuwe ronde zal wel even op zich laten wachten want ik stel een korte zomerstop in. In de zomer is het toch vaak te warm om lekker binnen te kweken, en ik heb voorlopig weer een voorraadje. Zodra de wiet droog en wel is opgepot zal ik je natuurlijk nog even laten weten wat de opbrengst precies weegt. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)