(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Auto Blancaneu bloeit onverstoorbaar door, en ook de eerste trichomen worden langzaam zichtbaar. Nu de plant definitief met de groei in de hoogte gestopt is, besluit Dokter Groen om de enorme dame nog maar eens te dieven. Onder de bescheiden toppenzee groeit de boel namelijk behoorlijk dicht.

Je hebt het niet altijd door maar als ik even terugreken dan staat mijn Auto Blancaneu ondertussen alweer drie weken te bloeien. De strek is er nu helemaal uit, dus ik hoef niet bang te zijn dat ik in de problemen kom met de hoogte. Ik voorzie echter wel dat als ik nu niets doe aan de enorme dichtheid van het bladerdek onder de hoofdtoppen, dat de plant zichzelf straks in de weg gaat zitten.
De bladeren en takjes laten nu al bijna geen lucht meer door, en je merkt dan ook dat de plant de lager groeiende bladeren één voor één laat vergelen en dan van zich afschudt. Daarnaast groeien er nog veel kleine topjes onder het gebladerte, die onnodig energie vragen. Tijd dus om de plant een handje te helpen en al die overbodige begroeiing weg te halen. Maar eerst even kijken wat ik vanmorgen aantrof in de CNNBS G-Kit

Nog eens dieven

Je ziet het zelf ook wel. Ongeveer ter hoogte van de horizontale balk die de bovenste deur van de onderste deur scheidt, en iets daarboven, is de begroeiing veel te dicht. Als je goed kijkt zie je dat er tussen deze begroeiing ook nog veel topjes groeien. Toen ik vier weken geleden voor het eerst diefde (bij wietplanten is dieven is het weghalen van lagere begroeiing ten behoeve van de hogere) heb ik deze topjes laten zitten omdat ze toen nog bij de hoger groeiende toppen hoorden. Inmiddels zijn ze echter links en rechts ingehaald en vangen ze nauwelijks nog licht op, en verstikken ze de luchtcirculatie in de kast.

Voorzichtig ben ik aan de slag gegaan. Het is hierbij erg handig dat ik dubbele deuren op mijn kweekkast heb gezet, want het is al lastig genoeg om overal goed bij te komen. Het kostte me dan ook een uurtje om één voor één de takjes weg te halen. Je moet hierbij ook goed opletten dat je geen hoofdtoppen weghaalt, want sommige dunne takjes groeien helemaal door naar boven. Na het dieven was dit het resultaat.

Afzakken

Op de laatste foto hierboven zie je dat er aan de bovenkant van de plant eigenlijk weinig veranderd is. Ik heb nog steeds meer dan genoeg hoofdtoppen, die nu ook meer energie zullen krijgen. Logisch ook, want nu de onderste toppen geen sappen en glucose meer opslurpen gaat het rechtstreeks naar boven. Wij zakken ondertussen nog wat verder af naar beneden, naar de wortels en het voedingswater in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem.

Ik merk namelijk – en dat is vrij normaal in de bloeifase maar kan wel lastig zijn – dat de pH-waarde van het voedingswater daalt. Als ik het de ene dag afstel op 5,8 dan is de waarde de volgende dag gezakt naar ongeveer 5,6. Let trouwens op want een pH-waarde die zakt betekent dat de voedingsoplossing zuurder is geworden en niet minder zuur zoals je logischerwijs wellicht zou denken als een waarde zakt.

Vanwege de dalende pH-waarde heb ik deze week twee keer pH-plus moeten gebruiken. Ik heb hiervoor zelf de pH-plus van Plagron maar je kunt natuurlijk de pH-plus van ieder betrouwbaar voedingsmerk gebruiken. Op de andere dagen, als de daling niet te erg is hoef ik alleen water toe te voegen om van 5,6 naar 6,1 te gaan. Een paar uurtjes later als het water goed vermengd is, dan komt het uit op ongeveer 5,8 en dat is precies goed! De EC-waarde zakte door het water ook een beetje, en staat nu op 1,7. Dat is prima en laat ik even zo.

Auto Blancaneu heeft nog steeds mooie witte wortels zoals je ziet, dus het gaat allemaal nog goed daar beneden. Ik zal het voedingswater van de week wel weer even verversen, zodat mevrouw nieuwe voedingsstoffen krijgt.
Geniet van elke dag want het kan altijd je laatste zijn. Maar met een beetje geluk ben ik er volgende week echter gewoon weer, tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)