(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De toch al zo zwaar overbelaste politie heeft eigenlijk nergens voldoende tijd voor. Handhaven van coronaregels bij mooi weer, inbrekers opsporen, zedendeliquenten achter de tralies krijgen, terroristen zoeken, avondklokje hanteren en bedreigde mensen beschermen… het zit er niet of nauwelijks in. Maar voor één ding is altijd tijd: wietplanten!

Kwestie van de (verkeerde) prioriteiten stellen

Meer dan tien keer per dag rukken politiemensen in Nederland uit voor planten, het hele jaar door. Blijkbaar vormen die de grootste bedreiging voor de veiligheid hier, want zoals gezegd hebben de agenten voor bijna alle andere zaken geen of veel te weinig tijd. Niet vreemd ook als je de helft van alle beschikbare capaciteit besteedt aan drugs, en dan met name wiet(plantjes).

Kwestie van keuzes maken en prioriteiten stellen zou je dan denken, maar helemaal bovenaan de to-do-lijst van Oom Agent staat helaas altijd ‘makkelijk scoren’. En dan kom je met meer dan honderdduizend wiettelers (van klein tot groot) en meer dan een half miljoen cannabisconsumenten van de verboden vrucht (cannabis) al snel, zo niet steevast uit bij het oprollen van wiethokken en -hokjes.

Drie wietplanten

Neem de politie in het Zeeuwse Walcheren. Daar hebben de agenten zelfs op zondag ale tijd beschikbaar om makkelijk te scoren. Afgelopen zondag ging men eens iemand aanhouden ‘in het kader van een onderzoek’ (lekker vaag, maar meer info wordt er niet over vrijgegeven), maar TOEVALLIG troffen de dienders niet de man in kwestie maar ‘een in werking zijnde kweektent met drie hennepplanten’ aan.

Drie.

Plus vier wietplanten

Dat is zelfs voor de politie wat mager om mee te pronken en dus speurde men ijverig verder. Nou ja, in de tent stond ook ‘een kledingkast zoals die in meer huizen te vinden is’, meldt de politie. Alleen had deze klerenkast een ventilatiesysteem, haha.

Zou het dan toch nog een mooie zondag worden met een fijne, makkelijke score? Jazeker!

De politie: ‘Na nader onderzoek bleek dat de normaal uitziende kast was omgebouwd tot kweekruimte met daarin nog eens vier hennepplanten’.

Vier.

Plus drie = zeven wietplanten. Bravo!

(advertentie)