(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is alweer twee weken geleden sinds we van hem hoorden, dus je zal wel benieuwd zijn hoe de Auto Blancaneu van onze kweekdokter er inmiddels bij staat. We zullen het daarom kort houden maar kunnen je wel vast verklappen dat de oogst niet lang meer op zich zal laten wachten…. Of niet Dokter Groen?

In verband met Koningsdag is mijn kweekverslag er vorige week er vorige week bij ingeschoten, en zo tel ik de afgelopen week als de zesde/zevende week van de bloeifase. In tegenstelling toto de voorafgaande weken heb ik de pH- en EC-waarde de afgelopen tijd scherp in de gaten gehouden. Ook heb ik het water sinds mijn laatste verslag twee keer ververst.

En dat heeft Auto Blancaneu goed gedaan! De bladeren zijn voor het grootste deel groen gebleven, en de toppen zijn mooi opgezwollen. Helaas hebben ze geen paarse kleur gekregen maar ze zijn wel rijkelijk bedeeld met trichomen. Het ruikt allemaal heerlijk maar ik moet na deze ronde toch wel echt mijn koolstoffilter gaan vervangen. Die heb ik al in huis inmiddels, het is de PK2600 die ik besteld heb bij G-Tools. Ik monteer hem na de oogst, maar jullie zijn vast benieuwd hoe mijn wietplant er ondertussen aan toe is.

Niet paars, wel mooi!

Tja, helaas geen paarse toppen deze keer maar het wordt wel weer een mooie oogst, zoals het er naar uitziet. Als ik heel eerlijk ben had ik wat dikkere toppen verwacht maar zo is het ook goed. Auto Blancaneu is nou eenmaal sativa dominant, en daarbij komt dat er zoveel toppen groeien dat er simpelweg niet veel ruimte over is in de kweekkast voor nog meer wiet.

Omdat er zoveel toppen in de kast groeien, let ik natuurlijk ook heel goed op of er geen toprot te zien is. De laatste keer is daar een top aan ten onder gegaan, zoals je misschien nog weet, dus dat probeer ik deze keer te voorkomen. Het feit dat de toppen niet zo enorm dik zijn als die van de Sneeze waren, stelt me echter wel gerust. Hoe dikker een top, hoe groter vaak de kans op schimmels.

Zoals je ziet zijn de meeste bloeiharen inmiddels wel bruin. Ik denk dan ook dat deze dame over een weekje wel rijp is voor de oogst. Misschien kun je daarom volgende week al van een oogstverslag genieten.

160 Watt G-Bars

Over mijn volgende ronde heb ik nog niet nagedacht. Althans, niet over de wietsoort. Na de oogst zal ik namelijk een zomerstop inschakelen, al zit een vakantie in het buitenland er waarschijnlijk toch niet in. Daarna begin ik weer een nieuwe kweek. Met dus niet alleen een nieuw koolstoffilter, maar ook een nieuwe G-Bars LED. Ik heb me namelijk laten vertellen dat G-Tools de 50 Watt G-Bars heeft vervangen voor 40 Watt LED balken. De 100 Watt G-Bars wordt daardoor een 120 Watt G-Bars en de 150 Watt G-Bars die ik momenteel gebruik wordt een 160 Watt G-Bars met vier balken in plaats van drie.

Ik krijg er dus 10 Watt aan kweeklicht bij in de volgende ronde. Dat niet alleen maar de nieuwe G-Bars hebben ook een hogere lichtintensiteit van 2,5 µmol/J in plaats van 2,1 µmol/J. Ik ben benieuwd wat dat gaat opleveren!

Dokter Groen

(advertentie)