(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Uiteraard was het ook voor onze kweekdokter gisteren 20 april, en stapte hij uiteindelijk knetterstoned en veel te laat zijn bed in. Het is maar goed dat je aan cannabis geen katers overhoudt, want anders was dit kweekverslag en ode aan 420 en cannabis er waarschijnlijk nooit gekomen…

Goeiemorgen op deze day after. Mán wat was ik stoned gisteravond; de ene na de andere stak ik op. 420 moet je natuurlijk wel goed vieren want anders is het gewoon een dag. En eerlijk gezegd kwam het me ook wel goed uit dat we gisteren cannabis vierden, want de dag zelf was helemaal niet zo relaxed. Dus tegen 16:20 uur was ik er wel aan toe ja.

Ik zal je niet vervelen met mijn persoonlijke futiliteiten en irritaties van gisteren, maar laat ik zeggen dat enige relativering wel op zijn plaats was. Dat is immers wat cannabis met je doet, nietwaar? Het haalt je uit je hoofd en parkeert je even tijdelijk aan de zijlijn van je leven. Zodat je misschien heel even de absurditeit kunt inzien van de dingen waar je je in je normale blinde staat druk over denkt te moeten maken.

Cannabis laat je zien!

Het is cruciaal dat we cannabis blijven vieren. Niet alleen op 20 april maar elke dag want cannabis laat je zien! Het opent je zintuigen, die door het onbewuste denken te vaak weggefilterd worden, en waardoor de automatische piloot het van je overneemt en je dus eigenlijk slapend door het leven gaat.

De tussenkop hierboven heeft wat mij betreft echter nog een tweede betekenis, en kun je namelijk ook lezen als een oproep in plaats van een conclusie. De psychologische wijsheid die cannabis kan brengen, en de heilzame werking ervan, worden nog veel te vaak keihard ontkent door té veel autoriteiten.

Dat is natuurlijk begrijpelijk, want het is de ingebouwde angst voor het onbekende, die wij allemaal in meer of mindere mate hebben. Het schrikbeeld van een blowend kind, een volk dat door inzicht de vinger te vaak op de zere plek legt, of het verlies van een overtuiging waaraan je zo lang hebt vastgehouden.

Het is met andere woorden de hoogste tijd dat cannabis zich laat zien, en volgens mij doet zij dat nu eindelijk ook. In Jamaica en Uruguay begon de groene golf. In Canada en het grootste deel van Noord-Amerika is de plant inmiddels al vrij, en zelfs landen waarvan je het niet verwacht zoals Thailand, Marokko, Mexico en Colombia hebben medicinale of recreatieve legale wiet.

En hoe je het ook wendt of keert, Nederland stond in mijn geboortejaar 1976, aan de wieg van die beweging. Laten we hopen dat cannabis het leven van de mensen in deze landen ook verbeterd, want de autoriteiten hebben dat eeuwenlang nagelaten, en autoriteiten zullen ons ook nooit de zekerheid of het geluk brengen waar we naar zoeken. En cannabis? Misschien…

Auto Blancaneu

Na deze ode aan cannabis is het nu tijd om ook mijn eigen cannabis te laten zien. Oftewel, hoe gaat het met de Auto Blancaneu in mijn kweekkast? Wel… de afgelopen week was de vierde week van de bloeifase, en er beginnen hier en daar al wat bloeiharen in te drogen. De toppen moeten hun grootste groei duidelijk nog doormaken maar de weken waarin dat gaat gebeuren zijn nu wel aangebroken. De stammen worden steeds paarser, en ik heb goede hoop dat die kleur straks ook in de toppen te zien is.

Auto Blancaneu ruikt steeds meer naar een kruidige zoete Haze. Dat klopt ook wel, want het is een kruising tussen Purple Haze en White Widow

Qua verzorging heb ik deze week het water in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem ververst. De pH-waarde daalde steeds, zoals ik vorige week al vertelde, waardoor ik er steeds wat pH-plus bij moest doen. Na het verversen voeg ik voeding toe van GHE, tot een EC-waarde van 1,6 ongeveer. Dat lijkt wellicht wat aan de lage kant maar de plant vraagt niet veel meer op dit moment. De pH-waarde laat ik na een verversing van het water rond de 6,6 en verlaag ik de volgende dag verder naar 5,8. Zo kan de plant wat calcium en magnesium opnemen (dat doen wietplanten alleen bij een pH-waarde boven de 6,4) terwijl de pH-waarde en de temperatuur van het water langzaam stabiliseert.

Aan de plant zelf doe ik niet veel, behalve dat ik dagelijks van onderaf de meest vergeelde bladeren verwijder. Zo hou ik de plant netjes en komt er tegelijkertijd steeds meer ruimte voor een betere beluchting in de kast. Ik heb van onderaf ook even een foto gemaakt; zoals je ziet komt er zelfs ook weer wat licht door het gebladerte. Volgende week meer!

Dokter Groen

(advertenties)