(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vroeger, toen beide zelfbenoemde founding fathers van CNNBS nog voor cannabis tijdschrift EssensiE werkten, schreven we al eens de legendarische kop ‘Kampers trekken de kar’ over de voortrekkersrol die woonwagenbewoners speelden bij de commerciële teelt van Nederwiet. Inmiddels zijn we jaren verder en blijken sommige kampers nog steeds aan de kar te trekken, deels onder de grond zelfs. Of zijn het toch geen kampers hier..?

Wietschuur van Europa

Als de wiedeweerga over naar Best, midden in de provincie Noord-Brabant ofwel de ‘Wietschuur van Europa’ zoals de geuzennaam sinds enige jaren luidt. Die naam en faam maakten de wiettelers in Best – die nota  bene op 420 zijn opgerold door de politie, het is een schande – dinsdag wel waar.

In de bossen aan de Terraweg in Best werd namelijk een ‘ondergrondse hennepkwekerij‘ aangetroffen, zoals Omroep Brabant bericht. Om hoeveel wietplanten het precies gaat, maakte de politie niet bekend helaas. Wel dat de ‘constructie half onder de grond verstopt zat’. Altijd leuk natuurlijk zo’n creatief bouwsel voor de dames.

Wel of niet kamperwiet?

De half-ondergrondse wietplantage was uitgegraven op een ‘openbare ruimte achter het woonwagenkamp aan de straat’, melden de regionale media ook nog. En daarom mogen we niet zomaar aannemen dat de kampbewoners daarvan verantwoordelijk zijn voor de kwekerij, aldus een politiewoordvoerder.

Nou ja, gelukkig zijn er behalve planten geen menselijke slachtoffers gevallen, want er is simpelweg niemand gearresteerd. Het leuke van guerrillakweken zullen we maar zeggen…

Soit. Kampers of niet, hier komt een filmpje over de half-ondergrondse avonturen in Best:

[openingsbeeld is fragment uit de video van Omroep Brabant]
(advertenties)