(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel! Na een radiostilte van bijna drie maanden is Dokter Groen weer terug op het cannabisnest. Na de hazy Auto Blancaneu gaat hij deze ronde voor de indica knaller Do Si Dos. Daarnaast hebben we op zijn aanwijzingen een complete kweekkast uitgebracht waarmee je meteen met kweken kunt beginnen. Maar hoe dat precies zit hoor je van de kweekdokter zelf. 

Ik weet het. Het is alweer een hele poos geleden sinds mijn laatste kweekverslag; bijna drie maanden zelfs zie ik. Ik hoop dat je mijn wekelijkse kweekverhalen niet al te zeer gemist hebt. En anders ben ik er vanaf vandaag weer met een geheel nieuwe serie. Ik moét ook wel weer eens aan de bak want de bodem van mijn voorraadpotten komt inmiddels al in zicht.

Auto Blancaneu

Mocht je hopen op het eindgewicht van mijn laatste kweek met de Auto Blancaneu, dan moet ik je helaas teleurstellen. Ik heb de wiet deze keer niet gewogen. Niet omdat de opbrengst tegenviel, integendeel. Maar gewoon omdat ik een ontzettend luie kweker ben, zoals je misschien wel weet. En ook omdat de eerste toppen al heel snel in rook opgingen. Niet alleen ikzelf rook er namelijk van de buurman pikt de laatste tijd ook steeds vaker een topje mee. Daarnaast verdampt mevrouw Groen tegenwoordig ook lekker mee. Ach, ik moet niet klagen, dan had ik haar maar geen verdamper moeten geven voor haar verjaardag…

Blij met binnenwiet

Ik kan wel vertellen dat de opbrengst van de Auto Blancaneu echt superlekker is. Het is een bloemige en zoete smaak met een hazy aroma van de Purple Haze ouder. Aan trichomen geen gebrek want ook de White Widow heeft duidelijk haar stempel op de autoflower gedrukt.
Een puur jointje met deze wiet maakt dikke blauwe rookslierten en brandt mooi gelijkmatig. Op advies van Derek Gilman heb ik ook even extra goed op de as gelet gisteren, en die is mooi wit van kleur en fluffy zoals het hoort. Ik had natuurlijk ook niet anders verwacht, aangezien ik de plant zelf gekweekt heb.

Buitenplanten heb ik dit jaar niet gehad en dat is misschien maar goed ook, gezien de natte en koude zomer. Als ik daaraan denk wordt ik meteen weer ontzettend blij met mijn kweekkastje, waarin ik grofweg om de drie maanden bijna twee ons heerlijke binnenwiet kweek, van slechts één plant. Met de extra deuren en het hydrosysteem onder de kast is mijn kweekkast nu helemaal perfect voor mijn eigen gebruik.

Dokter Groen Special

En niet alleen voor mijn eigen gebruik maar wellicht ook voor dat van jou. Ik kan je namelijk met veel trots vertellen dat er tegenwoordig een heuse Dokter Groen Special kweekkast bestaat. Dat is een exacte replica van mijn kweekkast. Dus ook met verhogingsset en dubbele klapdeuren om makkelijk bij je plant(en) te kunnen. Het hydrosysteem staat bij de Dokter Groen Special ook onder de kast, net zoals ik het heb. Hierdoor kun je het waterreservoir gemakkelijker legen en vullen, en ook zonder de deuren van de kweekkast zelf te openen.

Ook handig; met de Dokter Groen Special kun je meteen met kweken beginnen. Ik heb me dan ook hard gemaakt voor een compleet pakket. Je krijgt dus niet alleen de kweekkast en het 3-in-1 hydrosysteem. Maar ook dezelfde plantenvoeding van GHE die ik gebruik, steenwol zaaiblokjes, een clipfan en een propagator voor de eerste dagen. Alleen de zaadjes worden niet meegeleverd.

Er is een Dokter Groen Special met een 120 of een 160 Watt LED G-Bars kweeklamp. En voor wie nog geen pH- of EC-meter heeft, kun je optioneel ook kiezen om een Aquamaster pH en EC combimeter te laten meeleveren. Deze meter meet ook meteen de watertemperatuur; 3 in 1 dus.

Do Si Dos

Volgende week begin ik met het ontkiemen voor de nieuwe kweek, dus wie dat wil kan mij thuis precies nadoen. Als je dat doet zul je merken dat hydrokweken eigenlijk veel makkelijker is dan een kweek op aarde, en ook veel minder onderhoud vraagt. De opbrengst is maximaal, en de plant groeit zo snel dat het absoluut niet nodig is om meer dan één wietplant te kweken.

Daarover gesproken; ik heb gekozen voor de nieuwe Do Si Dos van Seed Stockers. Na de hazy Auto Blancaneu die ik de afgelopen maanden rook, heb ik wel weer eens behoefte aan een goede indica, en Do Si Dos klinkt veelbelovend, kijk zelf maar.

Voordat ik echter aan de slag kan, moet ik deze week eerst nog even het koolstoffilter vervangen. De oude heeft volgens mij al meer dan vier of vijf kweekrondes achter de rug en ik begon mijn wiet al een beetje te ruiken tijdens de laatste bloeifase. Ik heb het nieuwe filter al in huis, en de Do Si Dos zaadjes zijn onderweg. Kortom, volgende week trap ik af. Tot dan!

Dokter Groen

(advertenties)