(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoeveel mensen werken er nou eigenlijk in de Nederlandse wietbranche, een grotendeels zwart-grijze economische sector ten slotte? Niemand die het weet. Wat we wel weten is dat er soms best veel mensen tegelijk aan het werk zijn in een commerciële wietplantage. Neem dit geval in De Meern, een plaats nabij Utrecht. Daar rolde de politie donderdagmiddag een wiethok op met 1.350 planten en arresteerde liefst elf mensen!

‘Een goede melding’

Vanzelfsprekend worden ook de meeste grote kwekerijen – en zo kan je een hok met bijna anderhalf duizend wietplanten gerust bestempelen – opgerold doordat iemand de zaak aankaart bij de politie, al dan niet via de roemruchte kliklijn Meld Misdaad Anoniem. In dit geval spreekt de politie niet ten onrechte zelfs over ‘een goede melding’ op de landelijke politiesite.

Naar aanleiding van die goede melding van een ‘burger’ toog een bataljon politieagenten donderdagmiddag richting het verklikte pand aan de Strijkviertel.

Een hele hoop vers geknipte toppen waar niemand ooit plezier van zal hebben helaas…

Zeven knippers op heterdaad betrapt

‘Zij betrapten de verdachten op heterdaad op het knippen van planten. Zeven personen waren binnen aan het werk in de kwekerij en werden direct aangehouden’, lezen we. Dus ook dat nog; een inval na verraad in een kwekerij waarin de planten klaar zijn om geknipt te worden, hoe zuur wil je het hebben?

Wij kunnen ons nauwelijks een voorstelling maken van de berg wiettakken die je moet knippen als er 1.350 planten gedaan moeten worden, maar het verklaart natuurlijk wel waarom er alvast zeven knippers op heterdaad de sjaak waren in De Meern.

Het ook al niet klein te noemen schakelbord voor de stroom van de wietkwekerij in De Meern

Polen complementeren elftal arrestanten

De score stokte echter niet bij zeven arrestanten. ‘Uit een huis aan het pand kwamen vier personen naar buiten, ook zij werden aangehouden’, meldt de politie en zo hadden ze hoppa een compleet elftal geboeide mensen te pakken.

Van de elf, die allemaal tussen de 20 en 55 jaar oud zijn, komen er 4 uit Polen. Naar goed Nederlands gebruik werd de boel na de inval direct en vakkundig gesloopt, iets wat volgens de politie ‘duurde tot in de avond’. Bovendien vonden de speurneuzen ook nog ‘meer drugs, waaronder mogelijk cocaïne’. Tja, je moet wat aan oppeppers in huis hebben als je 1.350 planten moet knippen, nietwaar?

Omdat het kan en mag werden er ook 2 auto’s op de politietrailer geladen. En de Politie Vleuten-De Meern meldt op Twitter dat het pand door de gemeente alvast en eveneens naar goed Nederlands gebruik is dichtgetimmerd…

(advertenties)