(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk wel! Ook NiBaMeCa is dit jaar weer op CNNBS te volgen. Ze beginnen het jaar meteen goed met een rondje Apple Fritters. Deze keer niet vanuit zaad maar met mooie gezonde stekken, zoals je zult lezen. In dit eerste NiBaMeCa-verslag van 2022 worden de stekken voorgegroeid, verpot en klaargestoomd voor de bloeifase.

Hallo mede growers en cannasseurs, allereerst allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ook in 2022 hopen we dat jullie weer met plezier met ons meelezen. Normaal gesproken sluiten wij het jaar altijd af met een aantal bedankjes maar omdat we deze keer een verslag hebben overgeslagen hebben we dit helaas niet kunnen doen. Dus laten we daar dit nieuwe kweekjaar mee beginnen.

Als eerste dank aan het team van CNNBS voor de dagelijkse geweldige content voor ons, en het maken van het verslag met ‘oogstepunten‘ waar wij maar liefst drie keer in stonden! Dank ook aan Greensell voor hun perfecte service en jullie natuurlijk, de lezers voor de support.

Ice Cream Cake & Apple Fritter

En nu terug naar het kweken want we hebben de afgelopen tijd natuurlijk niet stilgezeten. Na de Ice Cream Cake hebben we een ronde Apple Fritters gedaan en die beviel ons zo goed dat we besloten om nog een ronde met Apple Fritter planten te gaan doen. En daar zullen we jullie in de komende verslagen over op de hoogte houden. Diegenen die ons volgen op Instagram hebben het al kunnen zien, maar we hebben in de tussentijd ook meegedaan aan de Home Grown Cup. En met trots kunnen we je vertellen dat we daarbij de derde plaats hebben behaald, in de categorie ‘indica indoor’ met de Ice Cream Cake.

Dan is het nu tijd voor de nieuwe Apple Fritters. We hebben 15 gezonde stekjes met mooie wortels ontvangen en die in 250 ml potjes gezet. Daarna hebben we ze in ons kleine voorgroei-tentje gezet en waar nodig water gegeven met Van Goghs Miracle Roots wortelstimulator, en besproeid met Van Goghs Master Leaf bladvoeding.

Verpotten

Na een kleine twee weken hadden de Apple Fritters genoeg wortels en konden ze verpot worden. We hebben een mooie selectie gekozen, en de plantjes naar de grote tent verhuist. Hier hebben we ze ook meteen verpot in 11-literpotten gevuld met BioBizz lightmix. Hierin zullen ze verder opgroeien en afbloeien. En nu de planten in de grote tent in grote potten staan, krijgen ze ook voeding voor grote planten.

Zoals elk verslag vullen wij ons watervat hiervoor met 50 liter water, en daar voegen we onze ingrediënten aan toe. Te beginnen met 50 ml Van Goghs Miracle Roots; daarna 100 ml Radical Enzymes, gevolgd door de basisvoeding Master A + B (100 ml van beide componenten). Dit geheel wordt tussen de stappen door zorgvuldig gemengd en aan het einde gemeten. Waar nodig passen we de pH-waarde aan naar een pH-waarde van 5,8. Dit voedingswater geven we aan de dames wanneer het nodig is. En om dat te bepalen gaan we meestal uit van het gewicht van de pot, en natuurlijk hoe de plant eruit ziet.

Nu laten we ze nog een paar weekjes groeien, en dan gaan we de klok verzetten voor de bloeiperiode. Over twee weken zijn we weer bij jullie terug met de vooruitgang.

Groene groet, NiBaMeCa

(advertentie)