(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er is een groot verschil aan het ontstaan tussen de legale cannabismarkt in Noord-Amerika en de nog steeds illegale wietmarkt in Europa. Waar wij nog hondstrouw zweren bij het roken van hasj en vooral wiet, hangen ze aan de overkant veel meer aan een dab, vaporizer of ze eten zich ongans aan edibles. En dus wordt er ook flink gesmokkeld met dit soort THC-snoepjes van staten waar het wel al mag naar de achtergebleven staten!

Kilo’s verboden snoepgoed in de auto

Vorige week bijvoorbeeld werd er in de achtergebleven Amerikaanse staat Mississippi – niks legalisering aldaar – een 31-jarige vrouw opgepakt tijdens een verkeerscontrole met meer dan 16 kilo (!) geestverruimend snoepgoed in haar auto.

Smokkelaarster Monet in de politiecel van Clinton

Monet Shields, zelf afkomstig uit de andere achtergebleven staat Tennessee, werd een haasje nadat ze er met haar Dodge Challenger werd uitgepikt tijdens een verkeerscontrole in de plaats Clinton (waar kennen we die naam alweer van).

LEES OOKEdibles – eetbare cannabisproducten – in Nederland, hoe zit dat eigenlijk?

Monet is voorlopig wel uitgesmokkeld

Op Facebook waarschuwt de politie dat deze THC-snoepjes bedrieglijk veel lijken op het echte klassieke snoepwerk, en dat levert met name gevaar op voor kinderen. Die kunnen namelijk niet zien dat het hier om cannabisproducten gaat, ook al staat dat wel op de etiketten.

Om een en ander nog duidelijker te maken knalde het Clinton Police Department een serie foto’s op Facebook, en dan met je inderdaad concluderen dat het er allemaal erg snoeperig uitziet, haha. Minder lachen is het echter voor smokkelaarster Monet, want op het bezit van meer dan 5 kilo cannabis (ze had ruim 16 kilo bij zich) staat in de staat Mississippi nog altijd een verplichte minimumstraf van 10 jaar cel, met een maximum van 30 jaar gevangenis plus een geldboete van 1 miljoen dollar.

En dan wordt onderstaande snoep toch duur betaald…

De foto’s van de wietsnoepjes in Mississippi

En op tafel bij de politie ziet het er allemaal bij elkaar zo uit:

(advertenties)