(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kweekverslag: herinner je het laatste verslag van het kwekersduo NiBaMeCa nog? Twee weken geleden lieten zij voor het laatst hun Snow White planten zien, die toen net op 12/12 stonden. Als gevolg daarvan maken de planten nu een flinke strekkende periode door, en schieten de bloeiharen als paddenstoelen uit de toppen…

Hallo en welkom bij een nieuw verslag van onze kweek van Spliff’s Snow White. Een dikke indica dominante wietsoort met genen van de klassieke strains Northern Lights Special, White Widow en Cinderella 99. In ons laatste verslag zijn we geëindigd met het begin van onze SCROG.

Groeispurt

In de eerste anderhalve week van de bloeiperiode hebben onze negen dames een goede groeispurt doorgemaakt. Dat heeft ertoe geleid dat we ons net heel mooi hebben kunnen vullen, en daar zijn we uiteraard erg blij mee. Ook laten de eerste bloemen zich inmiddels zien. Dat is niet alleen een mooi aanzicht maar ook tijd om weer een aanpassing te maken in het voedingsregime, oftewel het dieet van de planten. Nu er bloemen gemaakt moeten worden, verandert de voedingsbehoefte namelijk ook.

Bloei-dieet en LED-licht

De Snow White’s krijgen nu om de dag 1,5 liter water. Het negende en kleinere testplantje krijg 400 ml water.  Het voedingswater mengen wij in ons 50-liter voedingsvat. Daarin gaat 250 milliliter A en B van Hy-Pro en daaraan voegen we nu 40 milliliter Orange bloeistimulator toe. Vervolgens checken we de pH- en EC-waarden, en passen die zonodig aan.

De pH-waarde zit bij ons op 6,2 en de EC momenteel op 1,6. Onze lamp hangt 25 cm boven het bladerdek. Daarover gesproken; we realiseerden ons dat we nog geen foto’s had toegevoegd van onze lamp. Wij gebruiken zoals al aangegeven in een vorig verslag een full spectrum LED G-Led 330L. Deze lamp is licht in gewicht en makkelijk in hoogte te verstellen met een rope ratchet ophangsysteem. En niet geheel onbelangrijk: hij heeft een ingebouwde dimmer.

Klimaat voor dieven…

Het klimaat in de kweektent is redelijk stabiel. De temperatuur ligt rond de 22 graden en de luchtvochtigheid zit rond de 45 procent. De geur die de planten afgeven wordt geleidelijk aan iets sterker, en maakt het tuinieren erg prettig…
Ondertussen blijven we bezig met het weghalen van de grote fan leaves ofwel schutbladeren, zodat ons licht kan doordringen tot de lager groeiende bladeren. Op deze manier die ook wel dieven genoemd wordt, houden we de luchtcirculatie optimaal terwijl de lichtpenetratie toeneemt.

Tot zover dit verslag over het begin van de bloeifase. Over twee weken zijn we er weer om het vervolg van de bloeifase te laten zien.

NiBaMeCa

(advertentie)