(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de grotere kweektent maken de Snow White wietplanten van kwekerscollectief NiBaMeCa het goed. Sinds ze daar twee weken geleden heen verhuisden zijn ze stukken groter geworden, getopt en gediefd. Het is inmiddels dan ook tijd geworden om over te gaan tot de bloeifase, en een mooi SCROG-net te vullen. Hoe dat in zijn wek gaat, lees je in dit nieuwe en alweer derde kweekverslag van NiBaMeCa. 

Hallo en welkom bij dit kakelverse derde kweekverslag van de Snow White van Spliff Seeds. Wij zijn NiBaMeCa en twee weken geleden eindigden we met het toppen en ontbladeren van onze planten. Ze waren op dat moment vier weken oud en we hebben de planten een ruime week de tijd gegeven om bij te komen. Toppen en ontbladeren ofwel dieven levert namelijk best wat stress op voor wietplanten; het zijn niet voor niets high stress trainingstechnieken.

SCReen Of Green

Inmiddels is onze bladerjungle weer aardig dichtgegroeid, en hebben we het lichtschema veranderd van 18 uur licht en 6 uur donker naar het welbekende 12/12 lichtschema. Omdat we de planten forceren te gaan bloeien, zijn we ook vast begonnen met onze SCROG. Aangezien wietplanten in de eerste week van het nieuwe lichtschema nog aanzienlijk groeien, gaan we in deze week rustig door met het vullen van ons SCROG-net. Dit doen we door de verschillende takken door de mazen van het net te sturen. In het volgende verslag zullen we daar de foto’s bij laten zien.

Voeding & klimaat

Omdat onze Snow Whites nog wat aan de lage kant zijn, zullen we het kweekoppervlak misschien niet helemaal optimaal vullen, maar dat mag de pret van het kweken niet drukken. Nu de planten groter worden vragen ze ook wat meer voeding, en dus vullen we vanaf nu een 50 liter watervat. Ook hebben we de voedingsconcentratie in het water iets verhoogd. Op de 50 liter water voegen we nu 250 milliliter van Hy-Pro A en B voeding toe. Daarna zuren we het af (of aan, zo je wilt) naar een pH-waarde van 6,2. De EC-waarde van het voedingswater is daarmee 1,4 en onze lamp hangt nu 25 centimeter boven het bladerdek.

De temperatuur in de tent is iets gedaald naar 22-23 graden, en de luchtvochtigheid is vrij stabiel op 40%. Echter om schimmels en toprot te voorkomen, moet de luchtvochtigheid de komende tijd nog iets verder zakken. Ook beginnen de dames nu wat meer te ruiken en geven ze een fijne zoete geur af, zodra je de rits van de tent open doet. Met dank aan ons goed werkende koolstoffilter houden we onze hobby voor onszelf (en jullie 😉 ).

Test Snow White

De negende plant in de ruimte (die kleine die steeds in het midden staat) is een testplant, en komt mooi mee met de rest. Ze laat wel duidelijk zien dat een grotere pot ook daadwerkelijk zorgt voor een grotere plant. Want waar de planten in de 18-literpotten een goede 35-40 centimeter hoog zijn, blijft de kleine een beetje achter met een kleine 20 centimeter. Ook ontwikkelen de bladeren van deze plant zich minder goed. We hebben het plantje twee keer getopt, en halen alles behalve de hoofdtoppen weg, om te kijken hoe de plant hierop reageert en zich ontwikkelt. Ook deze kleinere Snow White zal gewoon meedoen in de SCROG, en wel in het midden van de tent waar zij op voorgaande foto’s ook te zien is.

We hopen dat jullie weer met plezier hebben meegelezen. Over twee weken zijn we er weer maar mocht je niet zo lang kunnen wachten, volg ons dan ondertussen op Growdiaries.

NiBaMeCa

(advertentie)