(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, het is weer tijd voor Snow White. Oftewel, je bent aangekomen bij het tweede kweekverslag van het tweekoppige tuinierscollectief NiBaMeCa. Twee weken geleden heb je kennis kunnen maken met deze heren, en hun zaailingen van de spierwitte wietsoort Snow White. Verslag met prachtige foto’s van de kweekweken 3 en 4 coming up!

Welkom terug in onze kweekruimte! Ons vorige verslag sloten we af met onze kleine zaailingen in 250 ml potjes. Sindsdien is er veel veranderd met de jongedames van Spliff Seeds. Een dag of 2 na het vorige verslag hebben we de Snow Whites namelijk naar 18 liter potten verpot. We besloten hiertoe nadat we zagen dat de wortels zich dusdanig goed hebben ontwikkeld, dat ze zich in de gaten onderin het potje lieten zien.

De Snow White zaailingen lieten goed ontwikkelde wortels zien, dus tijd voor verpotten!

Phantom Deluxe & G-Leds

In de 18 liter potten zullen ze blijven tot ze afgebloeid zijn. Na het verpotten pasten de plantjes niet meer in ons kleine tentje, en hebben we ze naar onze grotere kweektent verplaatst. We hebben hiervoor gekozen voor een Phantom Deluxe met als lichtbron een G-Leds Target 330. Dit is een 300 Watt full-spectrum LED kweeklamp die ongeveer 40 cm boven de Snow Whites hangt. Voor de afzuiging gebruiken we een softbox met een Can-Lite 425 filter. Een Garden Highpro clip-on ventilator zorgt voor een beetje luchtverplaatsing in de ruimte.

Na het verpotten hebben we de voeding ook meteen iets verhoogd. Naar 3,5 milliliter van component A en B welteverstaan. En daarmee komen we op een EC-waarde van 1,2. We zuren het voedingswater ook nog steeds af (aan) tot een pH-waarde van 6,2 en we geven water aan de hand van het gewicht van de pot. Op dit moment komt dat neer op één liter water per pot per 2 dagen. Dit zal in een later stadium wel iets meer worden naarmate de Snow Whites groeien en om meer water vragen.

Na het verpotten gaat het ineens hard met de Snow Whites!

Bushy indica’s

De planten beginnen zich in hun nieuwe potten echt snel te ontwikkelen, en de tropische temperaturen helpen natuurlijk mee. Met een goeie 26 graden in de kweekruimte, en een luchtvochtigheid van 60% voelen de planten zich heel prettig, en dat laten ze ook zien. Het is duidelijk dat dit een indica dominante strain is: ze blijven mooi laag bij de grond, en zijn ontzettend bushy met mooie brede bladeren.

Met de kennis die we van de vorige kweek met Snow White hebben opgedaan, weten we ook dat deze plant zich heel snel met blad vult en dat dit af en toe moet worden weggehaald als je zoals ons negen planten naast elkaar kweekt. Doen we dat niet dan groeien de planten zó vol dat er geen licht meer kan doordringen naar de onderste bladeren. Om dit te voorkomen halen we de grote schutbladeren meestal weg, zodat de onderste scheuten kunnen meegroeien met de rest.

Door het toppen krijgen de onderste scheuten meer licht en de kans om zich goed te ontwikkelen.

Scrog

Een week na het overpotten is het alweer tijd om de Snow Whites te toppen, om maximaal rendement te halen uit de planten. En natuurlijk ook als voorbereiding voor het SCROG-net dat we binnenkort gaan plaatsen. Daarna kunnen we de takken mooi door de mazen van het net sturen, maar dat lees je in ons volgende verslag. Tot over twee weken!

NiBaMeCa

(advertenties)