(advertentie)
(advertentie)
NiBaMeCa Lees ook:
(advertenties)

Je kent ze nog niet maar NiBaMeCa zijn twee kweekmakkers die samen met veel plezier hun eigen wiet kweken. In dit geval de wietsoort Snow White van Spliff Seeds, die ze op geheel eigen wijze laten ontkiemen. Maar niet zonder eerst de kweektent grondig schoon te maken. Kortom, een hagelnieuw kweekduo op CNNBS, en zeker en vast een mooie ronde met Snow White!

Hallo en welkom bij ons allereerste CNNBS-kweekverslag. Het is voor ons ook nieuw maar in de komende maanden nemen we je mee onze kweekruimte in, alwaar wij Snow White van Spliff Seeds gaan kweken. Maar  voordat we hieraan beginnen maken we eerst de kweektenten zorgvuldig schoon.

Schoonmaken en ontkiemen

Schoonmaken gaat het makkelijkste met een mengsel van Dettol en water in een spuitflacon. Spuit hiermee gewoonweg de wanden van de tent in en als je ze daarna met een doek schoon en droog veegt ben je al bijna klaar. Je hoeft dan namelijk alleen nog even de lekbak onderin de tent, buiten met de tuinslang schoon te spuiten, en klaar is Kees. Althans, zo doen wij het…

Het ontkiemen van de zaden is altijd een belangrijk punt. Wij hebben daar een vaste routine voor gevonden die ons keer op keer een uitstekend resultaat geeft. Om te beginnen bewaren wij de zaden 24 uur op kamertemperatuur, waarna we ze uit de verpakking nemen en met een schuurpapiertje de schil heel lichtjes schuren. Daarna gaan ze in een borrelglaasjes met water en waterstofperoxide, en zetten we dat 24 uur op een donkere plek op een warmtemat.

Snow White’s geboren!

Na deze 24 uur lieten sommige Snow Whites al een klein worteltje zien, en leggen wij deze samen met de nog niet ontkiemde zaden tussen vochtige wattenpads tot ze allemaal ontkiemd zijn. Daarna hebben we ze overgeplaatst in Easy Plugs. Hiervoor hebben wij een mengsel gemaakt van water met Hortifit Rootstarter in een verhouding van 1:100. Dit hebben we door de Easy Plugs laten opnemen en er de zaailingen voorzichtig ingestoken. Met alleen het kopje en de schil van het zaadje zichtbaar, zodat we de vorderingen goed kunnen volgen.

Met de pluggen en de zaden erin onder de lamp hadden we na twee dagen zichtbaar resultaat. De zaailingen zijn al een goede 2 centimeter gegroeid en de cotyledon blaadjes (lob blaadjes) hebben een mooie heldere groene kleur. Ze groeien keurig richting onze G-Leds en we geven ze dagelijks water met wat Hortifit Rootstarter.

Verpotten

Op dag 9 van deze kweek beginnen de uiteinden van de wortels zich te laten zien, aan de onderkant en zijkanten van de Eazy Plugs. Tijd om over te potten! Hiervoor hebben we plastic potjes van 250 ml die we vullen met Lightmix van Atami. Hierin maken we een klein holletje om de plug met zorg in te zetten, en te bedekken met nog wat Lightmix. Daarna gaan de potjes terug onder de lamp, en beginnen we vanaf dat moment met normale voeding geven, in een lichte dosering.

Om met het voeden te beginnen, hebben we in ons watervat 20 liter water gedaan, en daaraan onze voeding toegevoegd. Voor deze kweek hebben we voor Hy-Pro Hydro voeding gekozen. Dat is een 2-componenten voedingslijn die zeer makkelijk in gebruik is voor de beginner, en een goed resultaat biedt voor de gevorderde kweker.

In het beginstadium van de kweek gebruiken we 3 ml van Component A en 3ml van component B per liter water. Vervolgens controleren we de pH-waarde en hebben we deze aangepast met pH-min naar 6,2. We geven om de dag een hoeveelheid van 5 ml per potje en langzaam beginnen de eerste gekartelde wietbladeren te groeien. En daar laten wij het voor dit verslag bij. Over 2 weken meer, tot dan!

NiBaMeCa

(advertenties)