(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Daar is ie weer: de nooit versagende wijkagent! In dit geval degene in blauw uniform die de Maastrichtse wijken Caberg en Malpertuis onveilig veiliger moet maken: Georges Nicolaes. Niet te verwarren met Sint Nicolaas, want die brengt cadeautjes en de wijkagent pakt nu eenmaal liefst alles van jou  af. En dat was best veel in het geval van deze ‘vrouw en haar handlanger’…

In de kiem gesmoord…

Zoals helaas te doen gebruikelijk (lijkt het wel) begint ook de Politie Maastricht haar post op Facebook over het onzalige gebeuren afgelopen vrijdag met een gebbetje. Je moet er van houden van die nogal specifieke politiehumor, maar zo begint het dus:

Waarna er een relaas volgt over het afpakken van een en ander van een vrouw (en haar handlanger zoals de politie het noemt) door de reeds genoemde wijkagent Georges Nicolaes, die nota bene ook nog eens in een andere wijk dan de zijne – namelijk in De Heeg – ‘even in actie kwam’ zoals te lezen valt op Facebook. Watskeburt?

Snel even opruimen en dan de vluchtauto in

Op verzoek van de recherche moest de wijkagent van Caberg dus ‘vreemdgaan’ in de Heeg. ‘Vandaag is er door hem op verzoek van de recherche een controle ingesteld bij een bewoner in de Wijk De Heeg in verband met een mogelijke hennepplantage’, staat te lezen op Facebook.

De bewoonster had echter geen zin in politie en deed de deur niet open voor Nicolaes. Dat betekent helaas niet dat de kous daarmee ook af is, want dan haalt de doorsnee agent gewoon even een ‘machtiging ter binnentreden’ op bij de officier van justitie en komt ie alsnog ongevraagd binnenvallen.

Dat wachtte onze bewoonster niet lijdzaam af. Terwijl wijkagent Nicolaes de papierhandel regelde ging de vrouw – samen met wat de politie ‘een handlanger’ noemt – als een dolle aan het opruimen. Niet om de agent netjes te kunnen ontvangen, maar om de sporen van een wietkwekerij weg te werken.

‘Dit werd gelukkig opgemerkt en de handlanger werd direct aangehouden’, meldt de politie Maastricht echter droogjes. Dit was voor de bewoonster dan weer het sein om er eens zelf vandoor te gaan, middels een handig in de buurt van haar huis geparkeerde auto. Een heuse ‘vluchtauto’ zoals de politie het noemt.

In woord en in beeld… bij onze politie kun je altijd aankloppen (of zijn bij jou natuurlijk) voor een geintje. En dan mag je nu lachen om deze van de Politie Maastricht.

Een heel dure vakantie…

De Limburgse imitatiewapens…

Maar heel erg ver kwam de vrouw niet, want ‘even later’ werd ze ‘met behulp van de andere gealarmeerde collegae’ aangehouden. Behalve de bestuurder trof de politie ook ‘een hoeveelheid hennep’ aan en als klapper op de vuurpijl ‘een geldbedrag van 36.000 euro!’. De politie: ‘Als verklaring gaf zij aan dat ze aan het sparen was voor een vakantie.’

Waar de vrouw dan wel niet naartoe wilde gaan vertellen de smerissen dan weer niet. Wel dat er in  haar huis op zolder inderdaad een wietkwekerij zat, waarvoor zowel stroom als water werden gejat. Foei toch. Ook bleek de bewoonster fan van imitatiewapens (gelukkig maar zouden wij zeggen, dat is een stuk beter dan fan zijn van echte).

En zoals het een goed politiebericht over wiet tegenwoordig betaamt, sluit men dan weer af met grapjes. In dit geval met het fotobijschrift ‘vakantiegeld?’ (zie foto hierboven) en deze woorden:

(advertentie)