(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je smaak hebt verdamp je met de nieuwe Firefly 2+ vaporizer. De verdamper zelf is qua uiterlijk al ontzettend stijlvol maar daar hebben we het niet eens over. Het binnenwerk van de nieuwste Firefly is namelijk op subtiele wijze aangepast, voor meer smaak, minder luchtweerstand en altijd de optimale temperatuur.

Het is echt waar, de Firefly is bij uitstek een verdamper voor mensen met smaak, en vooral ook voor mensen die van smaak houden. Al sinds de originele Firefly in 2014 het Europese vasteland bereikte, is het een stijlvol apparaat met een bijzonder en iconisch design. Aan dat stijlvolle ontwerp is met de komst van de Firefly 2 en nu ook de 2+ niet heel veel veranderd. Aan de binnenkant echter des te meer, wat de Firefly 2+ tot een prachtige vaporizer heeft gemaakt, van binnen én van buiten. En om maar even met dat laatste te beginnen; zo ziet de nieuwe Firefly 2+ eruit:

Je ziet het, aan het ontwerp van de nieuwe 2+ is, afgezien van het nieuwe bedrijfslogo van Firefly helemaal intact gebleven. En dat logo is trouwens niet alleen een nieuwe esthetische toevoeging. Het gloeit namelijk op wanneer je de verdamper activeert, zodat je in één oogopslag ziet dat het apparaat aanstaat.

Dynamische convectieverhitting

Maar zogezegd vinden we de belangrijkste nieuwe aanpassingen aan de Firefly 2+ ten opzichte van de ‘gewone’ Firefly 2, vooral aan de binnenkant van de verdamper. Deze aanpassingen zijn puur gericht op een nóg betere smaakbeleving.

Om te beginnen verwarmt de Firefly 2+ op een manier die dynamische convectieverhitting genoemd wordt. Convectieverhitting staat algemeen bekend als superieur ten opzichte conductieverwarming, omdat daarbij de lucht vooral verhit wordt, en niet de kruidenkamer zelf. Maar wat is daar dynamisch aan vraag je je af? Nou, dynamisch houdt in dat de temperatuur bij iedere haal subtiel wordt verhoogd. Hierdoor worden alle stoffen die in je wiet zitten, zoals terpenen (smaakstoffen) en diverse cannabinoïden, op de ideale temperatuur verdampt. Het resulteert in een volledige extractie van damp met een volle smaak en een veelzijdig effect!

Makkelijker inhaleren in 3 seconden!

Naast een betere verwarmingstechniek maakt de Firefly 2+ ook het inhaleren makkelijker. Sommige Firefly 2 gebruikers ondervonden namelijk een grotere weerstand bij het inhaleren dan gewenst. Deze feedback heeft geresulteerd in een nieuw ontworpen luchtpad, dat zo’n 33% meer luchtstroom aankan. Hierdoor ontstaat een comfortabeler trekkracht, die je zelf ook nog kan verbeteren door de kruidenkamer niet te vol te stoppen.

De opwarmtijd is trouwens ook verkort, en eigenlijk is deze verdamper op dat gebied ook niet meer te kloppen. De nieuwe Firefly 2+ warmt namelijk razendsnel op in slechts 3 seconden!

Batterij

Aan de batterij zelf is bij de 2+ niets veranderd. Het goede nieuws daarover is echter wel dat de Lithium-Ion 7.4 770 mAh batterij meer kan dan die in de Firefly 2 kon. Dat komt door een softwarematige aanpassing aan de firmware, die ervoor zorgt dat de batterij eigenlijk gewoon wat langer meegaat. Afhankelijk van je persoonlijke dampgedrag en instellingen, gaat een volle batterij nu ongeveer 3 tot 5 bowls (gevulde kruidenkamers) mee. Als de batterij bijna leeg is en moet worden opgeladen, dan merk je dat aan het rood knipperende logo. Het opladen zelf duurt ongeveer 45 minuten.

Firefly 2 plus app

Uiteraard heeft de Firefly 2+ ook een app. Deze hoef je niet per se te gebruiken om te kunnen verdampen maar het maakt het wel mogelijk om de instellingen van de verdamper te personaliseren. De app is beschikbaar voor Android en werkt via Bluetooth. Middels de app kun je de temperatuur aanpassen terwijl je aan het verdampen bent. En hoewel je de temperatuur ook zonder smartphone kunt aanpassen, heb je middels de app een veel breder bereik tussen de 93 en 260 graden Celsius. Je kunt verder de naam van de verdamper aanpassen en een gepersonaliseerde balans vinden tussen zware of zachte dampwolken.

De nieuwe Firefly 2+ is nu voor €259,00 te bestellen op Vaposhop.nl. Je kunt kiezen uit het model met de eikenhouten finish zoals je hierboven ziet, of een blauw model. De verdamper is compleet en plug en play, en komt met een oplaadstation, USB 3.0 kabel, druppelkussen voor concentraten en drie alcoholdoekjes voor de eerste keren dat je de verdamper gaat reinigen. 

[Openingsfoto (achtergrond): Fer Gregory, Shutterstock]
(advertentie)