(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorig weekend vond op een geheim gehouden locatie in Tilburg de derde editie plaats van de HomeGrown Cup, een initiatief van niemand minder dan onze CNNBS-columnist Mauro, tevens überbaas van The Stoned Society. Individuele kwekers, zadenbedrijven en coffeeshops namen deel in zes verschillende categorieën cannabis, inclusief – volgens onze stokoude Opiumwet verboden – concentraten. Dolle boel dus daar in het Brabantse bos!

Vertrouwen

Jaja, afgelopen weekend was het weer zover. Voor de derde maal werd de HomeGrown Cup georganiseerd. Als je nu denkt: “Huh, waarom wist ik daar niets van? Ik wilde meedoen met mijn plantje dan wel coffeeshop!”, is dat best begrijpelijk. Immers, we nodigen niet heel het land uit en zijn dit ook niet verplicht. Het is geen coffeeshop cup en de andere mensen die welkom zijn, gaan eerst door een inschrijfprocedure voordat ze op vertrouwensbasis welkom zijn.

Daarom nog eens een korte uitleg van wat de HomeGrown Cup nu eigenlijk is.

Zes categorieën

Na een try-out in 2015 en de succesvolle editie in 2016, wisten we waar de verbeterpunten zaten. Het is niet zo dat iedere editie volgens precies hetzelfde concept gaat. We proberen het wel degelijk ieder jaar te verbeteren. Daarom hebben we het aantal deelnemers gelimiteerd per categorie, evenals de hoeveelheid inzendingen om competitievervalsing tegen te gaan. Maar er waren dit jaar wel 6 categorieën in plaats van 4 vorig jaar bijvoorbeeld.

Wiet, hasj en concentraten

Vanwege de grote hoeveelheid inzendingen in de ‘Binnen categorie’ vorig jaar, is die categorie opgesplitst in ‘mostly indica’ en ‘mostly sativa’. Immers, pure sativa of pure indica soorten bestaan eigenlijk niet meer. Vrijwel alles is een hybride kruising tegenwoordig.

De hasj categorie heette niet meer ‘traditionele hasj’ zoals in 2016, maar was dit jaar gewoon hasj. Wat beter de categorie dekt. De concentraten categorie is opgesplitst in ‘solvent’ (oplosmiddel met Butaan, alcohol e.d. extracties) en ‘solventless’ (zonder oplosmiddel, bv. rosin en ice-o-lator). Hoeveelheden die nodig zijn om mee te doen vallen binnen het gedoogbeleid.

Dat dit jaar alles gestroomlijnder en beter liep dan vorig jaar, werd duidelijk toen we op een gegeven moment anderhalf uur vóór op schema liepen en daardoor veel eerder de winnaars bekend konden maken

De enige manier om te jureren is door mee te doen aan de competitie, waarbij je maximaal 3 inzendingen kan insturen, gelimiteerd tot één inzending per categorie. Je jureert de categorie waaraan je meedoet. Verder was de HomeGrown Cup dit jaar wederom gratis voor deelnemers en werden eten en (niet alcoholische) dranken wederom door de organisatie verzorgd. Voor alle duidelijkheid: er zijn dus geen kaarten te koop.

Lady Sativa Genetics grote winnaar

Dat dit jaar alles gestroomlijnder en beter liep dan vorig jaar, werd duidelijk toen we op een gegeven moment anderhalf uur vóór op schema liepen en daardoor veel eerder de winnaars bekend konden maken. Daarin viel op dat vooral de soortjes die iets met ‘orange’ hadden, het beter deden dan de rest. Het was een sterk deelnemersveld met een grote variëteit aan winnaars.

De grote winnaar was Lady Sativa Genetics, die naast de Mostly Indica Indoor categorie (met Super Orange Glue), de Mostly Sativa Indoor (met Orange Diesel v3) en de tweede prijs in de Solventless categorie (met Marmalade rosin) mee naar huis kon nemen.

2017 HomeGrown Cup winnaars

It was a very close competition that saw a great variation of winners. The big winner was @ladysativagenetic, taking home the Mostly Indica Indoor (Super Orange Glue), Mostly Sativa Indoor (Orange Diesel v3) and second place in the Solventless (Marmalade) categories. Considering these wins, but also checking out the other categories and flavors, you may very well conclude that orange is the new black indeed. We hereby would also like to thank all the competitors, location, team and the sponsors who made this event possible. So big thank you to @amsterdamseedcenter, @heatexglassbong, @greengoproducts, @biotabsorganics, @vaposhop and @flowermatevapes. And prize/media sponsors @dutchpassionseedcompany, @international_highlife, @abscent.eu & @thestonedsociety. Pictures to follow shortly 👊 #HomeGrownCup #HGC2017 #CannabisCup

Een bericht gedeeld door HomeGrown Cup (@homegrowncup) op

Sponsors

Bij deze willen we ook graag alle deelnemers, de perfecte locatie, het team aan vrijwilligers en de sponsoren bedanken die dit evenement mogelijk maken. Een groot bedankje is dus wel op zijn plaats aan Amsterdam Seed Center, Heatex Glass, Greengo, Biotabs, Vaposhop en Flowermate. En prijzen/media sponsors Dutch Passion, International Highlife en Abscent Bags Europe.

[foto’s: Gonzo Media]
(advertenties)