(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan het vertrek van de High Times Cannabis Cup uit Amsterdam maken we geen woorden meer vuil. Dat is verleden tijd, en bovendien worden er inmiddels al veel leukere cups gehouden. Eigen cups van Nederlandse bodem welteverstaan zoals de tweede Home Grown Cup in Eindhoven, waar thuiskwekers afgelopen weekend streden, relaxed konden netwerken en vooral heul veul te smoken hadden, ook onze eigen Dokter Groen deed mee. 

De Home Grown Cup werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Engelstalige cannabiswebsite The Stoned Society. Omdat we er vorig jaar niet bij konden zijn in Eindhoven, besloten we dit jaar zelf maar deel te nemen. Dat konden we alleen dankzij onze eigen Dokter Groen, die ons voorzag van 20 heerlijke grammen Grapefruit. Uiteraard was hij zelf ook van de partij om de rest van de inzendingen te beoordelen. It’s a tough job, but someone’s got to do it…

De Home Grown Cup is vooralsnog een besloten feestje met veel insiders. Zolang de teelt van cannabis in Nederland nog steeds niet goed geregeld is, en de politie nog steeds een groot deel van haar tijd verspild met het opjagen van vredelievende cannabis-thuistelers, heeft de organisatie daarin eigenlijk geen keus. Wanneer openbare cannabis evenementen als die van de High Times uit het land worden verjaagd, kun je in Nederland dus alleen nog onder de radar opereren.

Boven: ‘Onze’ inzending dankzij Dokter Groen: 20 gram Grapefruit. Onder: 26 Indoor samples die op het menu stonden voor zaterdag 17 december.

Veel Kush, Cannabis Flos én concentraten

Omdat onze Grapefruit in de kleine RollingStoned kweekkast gekweekt werd, deden we automatisch mee in de categorie indoor – binnen gekweekte wiet dus. We moesten het opnemen tegen 26 andere uitstekende wietsoorten waaronder dit jaar veel ijzersterke Kush hybrides. Als extra verrassing bracht de organisatie zelfs anoniem Bedrocan wiet (Cannabis Flos) in de competitie. Die heeft Dokter Groen toch maar mooi verslagen want de Bedrocan wiet eindigde uiteindelijk erg laag, ze werden 20ste van de 27 deelnemende wietsamples.

Uiteraard konden kwekers ook deelnemen in een van de andere gebruikelijke categorieën zoals buitenwiet en hasj. Een aparte categorie voor indica’s en sativa’s was er in ieder geval dit jaar nog niet, maar dat er ook in Nederland een scene van concentratenmakers opbloeit, bleek wel uit de vele mooie inzendingen in de afdeling concentraten op de Home Grown Cup.

Je kon een speld horen vallen tijdens de officiële bekendmaking van de prijswinnaars, er vielen immers leuke prijzen te winnen zoals je hieronder ziet. Foto’s: Derrick Bergman / G0nz0 Media

Goed gezelschap, uitstekende sfeer

De Home Grown Cup begon voor ons al redelijk vroeg, om half elf ’s ochtends vertrokken we uit ons eigen Haarlem, om op tijd in Eindhoven aan te komen voor een goede parkeerplaats en onze wiet in te leveren. Parkeren was achteraf geen enkel probleem dankzij de parkeergarage op loopafstand. Onderweg kwamen we het team van Amsterdam Genetics en coffeeshop Boerejongens tegen, die later in Eindhoven uitstekend gezelschap bleken en ons op deskundige wijze hielpen bij het wegstomen van de 26 wietsamples. Alles bij elkaar bleek dat nog een behoorlijke klus, want aan onze tafel moesten ook de hasj en de outdoor samples worden beoordeeld. In totaal hebben we 35 wietsoorten en nog eens 7 hasjsoorten de longen laten passeren, geen klus dus om lichtzinnig te nemen.

#Repost @amsterdamgenetics with @repostapp ・・・ Testing al these goods with the crew & @rollingstoned.nl @mediwiet_site @unclekush_rs at @homegrowncup #eindhoven #cup #cannabis #joint #weed #weedstagram #amsterdamgenetics #rollingstoned #weedstagram420 #cannabiscommunity #cannabissociety #smokeweedeveryday

Een video die is geplaatst door RollingStoned (@rollingstoned.nl) op

Niet alleen aan onze tafel hing een uitstekende sfeer, de hele zaal zat vol met gezellige welbespraakte stoners die tussen het roken door nog wel in waren voor een goed gesprek op niveau. Asbakken lagen vol met half opgerookte joints, wat nou eenmaal niet te voorkomen is wanneer je 26 wietsoorten moet proeven op een dag.

Uitslagen openbaar

De Home Grown Cup mag dan wel een besloten feestje zijn waar je alleen op uitnodiging aan mee kunt doen; de uitslagen ervan zijn gewoon openbaar (link werkt tot 25 december). Daarin is de Home Grown Cup uniek, geen enkele andere cannabis cup in binnen of buitenland publiceert alle scores in het openbaar. Je kunt er dus gerust van op aan dat Dokter Groen eerlijk en zonder sjoemelen die 14-de plaats heeft bereikt. Volgend jaar beter dus, maar onze groene kweekdokter is helemaal niet teleurgesteld. Hij heeft er 26 heerlijke wietsamples, een geweldige dag en een paar nieuwe vrienden aan overgehouden. Deze thuiskwekers, hasj- en concentratenmakers deden het het best op de Home Grown Cup:

Indoor

1. Scott’s OG – Organic Earth
1. Super Orange Glue – Lady Sativa Genetics
2. Pineapple Express – Toermalijn Tilburg
2. Platinum Valley – Accelerator Seeds
3. Afghani Colombian Thai – Brother Extracts
3. Exodus Kush – Brother Extracts

Outdoor

1. Brainstorm – Dutch Pasion
2. New Balance Special – The New Balance
3. Royal Cheese – Marcel

Hash

1. Alien Cheese Balls (Exodus Kush) – Brother Extracts
2. Tangerine G13 Block – Amsterdam Genetics
3. Golden Berry Block – Amsterdam Genetics

Concentrates

1. White Sumo – Karma Squad
2. GDP x Orange x OP/2 – Ambrosia Extracts
3. Holy Berry Blend – Nugg Run Extracts

[Openingsfoto: Derrick Bergman / G0nz0 Media]
(advertentie)