(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En dan hebben we zomaar ineens een president tussen onze columnisten zitten! Mauro, naast columnist ook nog eens actief in het VOC en op zijn eigen website The Stoned Society, zag blijkbaar nog een gaatje in het werkschema. Komend halfjaar is hij President van ENCOD, de internationale pro-drugs lobbygroep.

Mister President

Nadat ik in mijn column van twee weken geleden al schreef over het samenkomen van het ENCOD bestuur, onthul ik vandaag dat ik sinds die vergadering de nieuwe ‘President’ van ENCOD ben geworden.

Dat zat er ook wel een keer aan te komen, immers de President verandert om de 6 maanden. Onze eerder op de General Assembly verkozen president zag sowieso al op tegen het werk en de verantwoordelijkheden, maar is nu ook genoodzaakt om haar focus te richten op haar studie.

Ook Vice President is Nederlands

Gezien mijn al bestaande werkzaamheden voor VOC Nederland en dus nauwe samenwerking met VOC voorzitter en CNNBS columnist Derrick Bergman, leek het mij de enige manier om in de komende periode ervoor te zorgen dat er een structuur komt in ENCOD. Mede vanwege zijn kennis van de organisatie en reeds opgedane ervaring.

ENCOD bij elkaar in Barcelona, met helemaal links Mauro van The Stoned Society/VOC/CNNBS

Daarvoor reken ik ook op de input van de tot Vice President verkozen Matthijs Pontier en zijn ervaring met de Piraten Partij. Met werken met mensen op afstand heb ik al enige ervaring mee, zoals ik eerder al met correspondenten wereldwijd werk(te) met The Stoned Society. En daarvoor al met online games in samenwerkingsverband.

Nieuwe websites

Daarnaast staat in grote letters op het to-do lijstje ook een nieuwe ENCOD website, evenals een website specifiek gericht op het informeren over thuisteelt: freedomtofarm.org (nog niet live). Het idee is dat hier ook een Nederlandse variant van komt, in samenwerking met VOC. En omdat we Europees zijn, hopelijk meerdere talen.

Er zijn enorm veel mensen en bedrijven die in Nederland profiteren van de kweek industrie in meerdere Europese landen

Ook wil ik iets nieuws gaan brengen aan de leden, namelijk een maandelijkse nieuwsbrief met updates over het Europese drugsbeleid uit de verscheidene landen. Iedere dag is er immers wel weer iets nieuws te melden. Daarom is het idee om dit overzichtelijk samen te vatten aan het einde van de maand. Het voorstel word deze vrijdag besproken in de bestuursvergadering.

Fondsen werven

Een iets minder leuke taak uit het takenpakket is het onvermijdelijke fondsenwerven. Daarom ligt er een plan klaar om binnenkort in Amsterdam een netwerkevenement te organiseren voor leden en potentiële leden. Immers, er zijn enorm veel mensen en bedrijven die in Nederland profiteren van de kweek industrie in meerdere Europese landen.

Het recht op thuisteelt

Maar als wij niet de Freedom to Farm krijgen, het recht op thuisteelt, dan schieten deze bedrijven niks op met een legalisatie waarin thuisteelt niet wordt opgenomen. Rondkijkend in de ontwikkelingen in Europa kun je namelijk duidelijk zien dat er wel steeds meer over medicinale wetgeving wordt gesproken, maar de kleine thuisteler wordt vooralsnog (overal) vergeten.

Dat zij niet zelf de kracht of financiering kunnen verzorgen voor het recht op thuisteelt, wordt hopelijk ook begrepen door de industrie. Maar ook hopen we dat er steeds meer individuen zijn die ENCOD lid worden. Over de netwerkbijeenkomst voor de industrie volgt binnenkort meer informatie.

Natuurlijk zou ik graag zien dat jij, de lezer, als je het geld kan missen, lid wordt van ENCOD. Als individu kan dat al voor 50 euro per jaar.

(advertentie)