(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dit weekend maakt Mauro zijn ‘green triangle’ compleet op Cannabis Bevrijdingsdag. Na achtereenvolgens Berlijn, Barcelona en Amsterdam denkt hij toch wel weer in 3 weken tijd de belangrijkste steden uit de Europese cannabis scene te hebben aangedaan.

Berlijn

Het was de derde keer dat ik Berlijn bezocht, na eerder de Hanfparade hebben aangedaan in 2015 en voor de ‘lol’ in 2016. Waar ik eerder benieuwd was naar de cannabis scene in 2015 en de club scene in 2016, zouden we ditmaal afreizen voor het 10-jarig jubileum van Mindwaves en verjaardag van een van de oprichters. Het was een bont gezelschap, waar ik kennismaakte met een deel van de organisatie van het Psychedelika festival.

Barcelona

Mauro van The Stoned Society met Joep Oomen, de vorig jaar overleden groter roerganger van het (soft)drugs activisme in de Lage Landen en ver daarbuiten…

Barcelona was zelfs de tweede keer dit jaar, na al eerder in maart een bezoekje hebben afgelegd voor Spannabis. Ook afgelopen weekend was het weer een werkbezoek. Ditmaal aan de ENCOD General Assembly, waar Derrick reeds in een column wat uitgebreider over berichtte. De laatste General Assembly stamt alweer uit 2015, wat tevens mijn eerste was. Lid van ENCOD ben ik al sinds 2014 nadat ik in contact kwam met Joep Oomen alvorens ik Derrick en dus VOC zou leren kennen. Ik overwoog al in 2015 om me kandidaat te stellen voor het ‘Steering Committee’, de uitvoerende tak van de organisatie, maar dacht vanwege mijn korte membership en relatief jonge leeftijd dat ik er nog niet klaar voor was.

Daarom ben ik ook zeer blij dat we een voorstander van psychedelica (en tevens vrouw) als president hebben gekozen: Maja Kohek

Nu vond ik er wel de tijd rijp voor en mag ik jullie het heugelijke nieuws mededelen dat ik ben toegetreden tot het ‘Executive Committee’ (voorheen Steering Committee). Dat wil zeggen dat ik me naast mijn reeds bestaande activiteiten, me ook in ga zetten voor ENCOD op Europees niveau voor een beter drugsbeleid. En dat houdt niet op bij cannabis natuurlijk.

Daarom ben ik ook zeer blij dat we een voorstander van psychedelica (en tevens vrouw) als president hebben gekozen: Maja Kohek. Naast mijzelf, zijn er nog twee bestuursleden uit Nederland: Matthijs Pontier (bekend van de Piratenpartij en Drugs in Debat) en Nico Vlaming. Ana Afuera (Spanje), Gabriella Kozar (Oostenrijk) en Enrico Fletzer (Italië) maken het rijtje compleet.

Notuleren van 10 tot 8

Het was een enerverend weekend, zeker weten. Zelf kwam ik donderdagavond aan, waarna er vrijdag gestart kon worden. Omstreeks 10 uur ben ik begonnen met notuleren, tot een uur of 8. Datzelfde gold voor zaterdag en zondag. Je moet het zien als een soort van Europees Parlement in het klein. Ik verbaas me ook niet meer zozeer over het commentaar wat Europa krijgt over bureaucratie, het vele geld dat ze krijgen betaald enzovoorts.

Vergaderen in Spanje, het kan slechter natuurlijk. Het wietblad kan je trouwens zelf ook in je handen krijgen zondag op Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam

Het is ook immers een goede onderneming om iedereen op eenzelfde lijn te krijgen, toch iedereen zijn zegje te laten doen en vooral om te luisteren naar iedereen (ondanks het soms kromme Engels).

Dingen gedaan krijgen

Ik zie er dan ook naar uit om van ENCOD een gerenommeerde naam te maken die dingen gedaan krijgt en het netwerk is voor Europese drugsactivisten. Iets waarin commerciële partijen als Leafly en Marijuana.com reeds in hebben gefaald. Eens kijken of wij het wel kunnen, met bijna geen funding…

Lid worden? Heel graag! Voor 50 euro per jaar kan je lid worden en zie ik je misschien wel op de 2018 General Assembly

(advertenties)