(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals het de hoogste topman van The Stoned Society betaamt, eet Mauro zijn voedsel het liefst met een flinke dosis THC erin. Je zult begrijpen dat hij het Medicated Cuisine diner dat na afloop van de Elite Cup door The Golden Green Bakery werd georganiseerd niet afsloeg. Column waarvan het water in je de mond loopt!

Korreltje zout…

Ondertussen alweer twee weken verder, is dit eigenlijk het vervolg op mijn 4.20 column. Normaal gezien zou ik verder ingegaan zijn op de ‘Elite Cup’ met resultaten, maar aan dat debacle zijn eigenlijk al genoeg woorden vuil gemaakt. Ik denk dan ook dat het mijn laatste ‘Elite Cup’ was. De resultaten staan ook nog steeds niet online. Maar die kan je toch met een korreltje zout nemen.

Wat daarentegen wel goed geregeld was, was het aansluitende diner op de ‘smoke out’ georganiseerd door The Golden Green Team onder de naam Medicated Cuisine door The Golden Green Bakery. Zoals de naam en timing al doet vermoeden, was het inderdaad een THC ‘infused’ diner.

High cuisine diner

Het diner zelf bestond uit 3 gangen. Na even te moeten wachten, wat lekker de spanning deed oplopen voor het onbekende, begonnen we met een gerecht bestaande uit coquilles, groenten, kaviaar en meest belangrijk: een klein spuitje met THC olie waarmee je zelf kon doseren.

Het smakelijke werk van de koks van The Golden Green Bakery. Foto: The Cannabalist.

Zelf begon ik met de helft erover te draperen (met in het achterhoofd het High Cuisine diner). Al snel besloot ik toch alles erover heen te draperen. Voor mijzelf zou het niet het eerste gerecht zijn wat ik zou bestellen, maar ik heb alles opgegeten en het was zeker wel lekker.

De eerste ronde: coquilles, groenten, kaviaar en THC naar smaak. Foto: The Cannabalist

Een enkeling aan de tafel waarvan ik wist dat hij eigenlijk alleen vlees eet, sloeg overigens het gehele diner over uit angst voor gezond eten, vermoed ik.

Hoofd-gerecht

Het hoofdgerecht bestond uit zeebaars met groenten en krieltjes, badend in een sausje infused wederom met THC. Echt een viseter ben ik ook niet, maar wederom wist ik het gehele gerecht in no time te verorberen. Allicht dat je op deze manier nog mensen aan het culinair eten krijgt, zolang je maar THC toevoegt aan het gerecht.

Vis moet zwemmen, in een THC infused sausje welteverstaan! Foto: The Cannabalist

Ondertussen werd de sfeer steeds meliger en werd er nadat iedereen klaar was snel de tafels weer leeg gemaakt, zodat de bongs en joints er weer bij konden worden genomen.

Maar dat duurde niet lang, want we hadden nog een dessert te goed. Het Dessert was een ‘Green Tea Cake’ bestaande uit ijs, fruit, een soort van koekjes en je raad het al: (eetbare) THC olie.

IJs, fruit, koekjes en THC, sweeeet! Foto: The Cannabalist

Ook dit werd sneller verorberd dan in een ‘normaal’ restaurant, waarvan een enkeling bij ons aan tafel zelfs zo ver ging als zijn hele bord af te likken.

Aan het einde van de avond zat alleen nog onze tafel in zijn volledigheid met een grijs rechtop, evenals de Italianen van onder andere Accelerator Seeds die meerdere prijzen pakten op de cup. En natuurlijk de organisatie die ik nog even heb bedankt voor ik met een paar overblijvers richting het centrum ging.

Uitstekend gedoseerd

Ik had verwacht dat ik nauwelijks meer zou kunnen praten, laat staan mijn weg naar huis vinden. Maar dat viel gelukkig mee. Anderen waren meer onder invloed, wat voor mij aantoont dat ze met de dosering wel goed zaten. Ik heb immers later heerlijk geslapen…

Maar er zijn ook verbeterpunten. Het zou fijn zijn geweest als we een kaartje met het volledige menu hadden gekregen (ook voor de foto’s en als souvenir), met de dosering aangegeven in mg. Daarnaast, was het ook fijn geweest als we wisten wat voor THC olie het precies was. Ik heb horen zeggen Lemon Haze Rosin maar mocht dit niet het geval zijn, wordt dit nog even aangepast.

Om bezig te blijven, ben ik nu overigens bezig met een Amsterdam Edible Review, met vooralsnog gepubliceerd de Rainbow Kush Cake van Amsterdam Edibles Connection en de infused Gummy Bears van The Golden Green Bakery. Volgende week staat de 250mg infused melk chocolade bar op het menu!

[Openingsfoto: Doug Shutter, Shutterstock – foto’s gerechten: The Cannabalist]
(advertentie)