(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onze vliegende keeper onder de columnisten kijkt nog even terug op Spannabis in Barcelona, waar hij constateerde dat het leven in de cannabis social clubs duurder is geworden en het aanbod juist minder. Terug in eigen land verheugt hij zich alvast op de aanstaande Elite Cup, die rond 4/20 in Amsterdam wordt gehouden en waar jij ook bij kan zijn!

Hoestend en proestend

Het zat er aan te komen dat ik naast mijn mede-columnist Derrick Bergman ook nog iets te zeggen had over Spannabis 2017, aldus bij deze. Met een iets andere insteek. Wil je iets over de beurs zelf lezen, raad ik Derrick zijn stuk hier te lezen. Verder in deze column loop ik ook vooruit op de volgende internationale cannabis meeting: The Elite Cup 2017.

We hoesten nogal wat af sinds dat we terug zijn uit Barcelona. Sjonge jonge. Het viel me op de beurs al op: op de laatste dag hoestte een op de vijf mensen zich constant de longen uit het lijf. Waaronder ondergetekende. Hoe kwam dat nou precies? Natuurlijk kun je simpelweg wijzen naar het roken – wat ook niet helpt om van je hoest af te komen – maar het had allicht ook te maken met de temperatuurverschillen en de airco’s op vliegvelden, clubs, hotels en restaurants.

Nederlands glorie op het Spaanse Spannabis: van links naar rechts zien we de RollingStoned columnisten Mauro en Derrick Bergman (VOC) en hun Brabantse medestrijder Rens…

‘Nederlandse prijzen’

Maar waar ik in 2015 nog razend enthousiast was over de kwaliteit en de prijzen van de producten in de Cannabis Social Clubs, moet ik daar toch op terug komen. Over het algemeen is alles duurder geworden. Er zijn nog wel wietjes en hasjiesj aan bodemprijzen te krijgen (met aparte strains), maar je ziet ook juist veel Nederlandse prijzen gehanteerd. In grote clubs, maar ook kleine clubs.

Nu had ik nog het geluk een hasjiesj roker te zijn, want van de vele wietjes die ik voorbij heb zien komen, zag maar 1 van de 10 er goed uit met een miscroscoopje. De rest was zo ver gezeefd dat ik sterk het gevoel had dat ik als hasjiesj roker de trichomen op aan het roken was die mijn collega wietrokers misten.

In Barcelona heb je gemiddeld 1 tot 4 keuzes, waarvan de kans nog bestaat dat ze het alleen aanprijzen als ‘wax’ of ‘shatter’, zonder te noemen wat het eigenlijk is. Laat maar dan

De paar dingetjes die ik oppakte heb ik ook eigenlijk op dag 1 en 2 gekocht en niet meer bijgekocht. Concentraten heb ik me al helemaal niet aan gewaagd. Mede omdat ik er geen zin in had (en toch wel flink stoned was) en het aanbod ook maar relatief beperkt was. Je hebt gemiddeld 1 tot maximaal 4 keuzes, waarvan de kans nog bestaat dat ze het alleen aanprijzen als ‘wax’ of ‘shatter’, zonder te noemen wat het eigenlijk is. Laat maar dan.

Cannabis competitie in Amsterdam

Daarom vond ik het ook niet zo erg om weer terug te keren naar Nederland. Lekker weer mijn eigen dingetjes roken en als ik het zo mag stellen, is het aanbod wat je in Amsterdam (of Eindhoven, Maastricht…) eigenlijk gewoon kwalitatief beter. Maar hier schijnt de zon nog niet zo heerlijk als daar…

Wel staat er van 18 tot en met 21 april The Elite Cup op het programma in Amsterdam. Na twee edities in Amsterdam en een in Barcelona, keren ze nu weer terug naar thuisstad Amsterdam. Hiervoor zijn reeds kaarten beschikbaar. Voor het basispakket (50 euro) krijg je toegang en een goodiebag, voor 30 euro meer kun je ook echt gaan jureren. Iedere categorie die je wilt gaan jureren kost je een 30 tal euro’s. Wil je ook echt een limited dab rig, kost je dat een slordige 190 euro.

Internationaal

Maar als je ziet wat je ervoor terugkrijgt, is het het zeker waard vind ik voor de doorgewinterde blower die variëteit hoog in het vaandel heeft staan. Ook biedt het de mogelijkheid tot toegang tot de internationale cannabis scene en een vooruitblik op de veranderende cannabis markt, wat hier met de coffeeshops nog wel een beetje achterloopt dankzij die Amerikanen…

(advertenties)