(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie beter dan de hoogste der hoge bazen van The Stoned Society kan ons gidsen door het land der edibles? Ga mee op de culinaire trip van Mauro met de Trippy Hot Chocolate, Kratom en Salvia. Want het eten en drinken van cannabis – en andere softdrugs – is een vak apart. Tijd voor The Stoned Society Psychonaut Sessions!

High Cuisine diner

Toen ik de foto’s van die High Cuisine dinner voorbij zag komen, vroeg ik me af waarom ik er niks van had gehoord. Dat kan gebeuren, maar toen ik hoorde dat het allemaal niet zo heel goed ging – slechts 4 van de 15 deelnemers hebben het einde gehaald – had ik toch wel gehoopt dat ik erbij had kunnen zijn om te kijken of ik het wel had doorstaan. Enige ervaring met edibles, truffels en andere smartshop producten is mij niet vreemd. Immers, ik wil zelf ook graag gaan experimenteren met zulke kleine evenementen.

Straf begin

Qua presentatie en gerechten was het prachtig om te zien (en lezen), maar wat Thijs Roes ook al concludeerde op zijn YouTube kanaal, was dat het waarschijnlijk al mis ging met beginnen met een edible. De amuse was een velouté van aardpeer met THC. Zegt mij ook niet zoveel (zo culinair aangelecht ben ik niet), maar nog voor het hoofdgerecht kwam er dus al een THC houdend gerecht voorbij.

Edibles zijn van een andere wereld. Zelfs al blow je iedere dag, edibles (zoals een van mijn favorieten, de Trippy Hot Chocolate die je bij coffeeshop Eerste Hulp kunt oppikken voor 7,5 euro) kunnen je echt goed raken!

Danksgiving

Zelf heb ik maar een keer bijvoorbeeld die Trippy Hot Chocolate opgedronken, dat was op de 2015 Danksgiving in Amsterdam. In mijn column van 3 december 2015, schreef ik:

“Het was maar goed dat onze chauffeur afzag van het dessert, gezien wat volgde was de beste autorit naar huis ever. Hoe high ik werkelijk was werd pas echt duidelijk een paar uur later toen ik terug in de shop in Eindhoven mijn joint 20 minuten lang maar niet kreeg dicht gerold. Ik ben lang niet zo stoned geweest als die avond. Waarvoor Dank. Het gevoel van stonedheid zou nog tot in de middag die volgende dag aanhouden.”

Het was een heerlijke afsluiter, mede omdat in het verleden ook wel is gebleken hoe teleurstellend smartshop producten kunnen zijn

Maar juist omdat je er zeker van kan zijn dat edibles werken, lijkt het mij een beter idee om in deze situaties net zoals bij die Danksgiving, om met de THC houdende producten af te sluiten en niet te beginnen.

Zelf experimenteerde ik laatst voor het eerst onder de doopnaam The Stoned Society Psychonaut Sessions een avondje met hechte vrienden, waarbij we verschillende smartshop producten zouden gaan testen, beschikbaar gesteld door Azarius.

Salvia en Kratom feestje

Uiteindelijk waren we met 8 man, waarvan 4 mensen (geconcentreerde) Kratom tincturen gingen proberen, en 4 mensen Salvia Divinorum 5x extract. Kratom, zoals een ervaren psychonaut het beschreef, was een beetje als een teleurstellende codeine (opiaat). Terwijl de Salvia, met behulp van de VapeXhale vaporizer, verdomd goed werkte. Maar met in het achterhoofd houdende dat er ook 50x extracten bestaan… We hebben dus nog maar een glimpse meegekregen, maar dat was genoeg. En fijn.

Trippy Hot Chocolate

We sloten af met een Trippy Hot Chocolate, verdeeld over z’n vieren. Zelfs een kwart was voor de toch wel redelijk ervaren blowers die erbij zaten, toch weer aardig sterk. Maar het was een heerlijke afsluiter, mede omdat in het verleden ook wel is gebleken hoe teleurstellend smartshop producten kunnen zijn. Afsluitend met iets waar je zeker iets van voelt, werkt prima.

Voor de rest, ben ik het wel eens met het commentaar van Thijs Roes. Ook een wijze les voor degenen die zelf ooit zoiets willen gaan doen thuis.

[openingsbeeld: YevO/Shutterstock]
(advertenties)