(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De tijd vliegt, of moeten we in onze wereld spreken van ‘vervliegt’? Hoe dan ook, stoned of iets minder stoned, volgende maand bestaat het geesteskind van Mauro zomaar ineens vijf jaar. Een mooi moment om de brandstoftank weer eens goed te vullen vindt de chief van The Stoned Society dan ook. Zelf geeft ie het goede voorbeeld, maar je mag ‘m gerust komen helpen!

Volgende maand, 15 mei, is het alweer 5 jaar geleden dat we met een groep vrienden een magic bicycle ride namen om vervolgens tot het idee te komen om een website te beginnen met als voornaamste thema’s cannabis en psychedelica. Enige dagen later werd thestonedsociety.com opgericht en konden we beginnen.

Gefopt door Google

Heel lang in deze formatie (4 man sterk) zou het niet duren, na iets meer dan een jaar waren eigenlijk alleen ik nog over met mijn buurman en designer van destijds. Met het aantrekken van buitenlandse correspondenten werden die gaten opgevuld, maar al snel bracht ik al mijn tijd door achter de computer. Danwel om de website te doen, social media, artikelen te schrijven, artikelen te editen en contact te houden met de verschillende correspondenten in andere tijdzones.

Dat was allemaal nog doenbaar, tot in 2014 volgens mijn vermoeden een Google algoritme update 80% van ons organisch zoekverkeer deed vervliegen. Mijn voornaamste bron aan inkomsten was ineens weg.

Energie

Gelukkig zorgde deze periode ook voor mooie dingen. De tijd en energie die ik voorheen in een project stak, verdeel ik sindsdien over meerdere projecten. Ik kwam in contact bijvoorbeeld met VOC Nederland (en dus Cannabis Bevrijdingsdag), Cannabis News Network en de mannen van rollingstoned.nl.

Ondertussen heb ik overnachting geregeld in Amsterdam zodat ik iedere dag van The Elite Cup (18-21 april) kan bijwonen. Vanzelfsprekend, heb ik hier heel veel zin in!

In de tussentijd besloot ik alleen nog maar originele content te publiceren, maar met andere werkzaamheden en geen planning bleek het niet meer mogelijk dagelijks te publiceren. Daar hoop ik vanaf volgende week eindelijk weer verandering in te brengen. Op een aangepaste, voorzichtige manier althans.

Producten testen, wiet kweken

Zo maar wat spullen waarmee ze bij The Stoned Society binnenkort aan de slag eh… moeten 😉

Met het volgen van mijn Automatic Grow Off vul ik een dag, met AK47 van Growers Choice, Sir Jack van Exotic Seeds, een White Widow van Azarius Seeds, Blue Berry Fruit en Ed Rosenthal Super Bud van Suzy Seeds. Genoeg om te bewonderen dus.

Met ook nog de nodige headshop en smartshop producten klaarliggen om te reviewen, zijn er nog enkele dagen waarin ik het simpel wil houden in het weekend. De gaten worden opgevuld met columns van mijzelf danwel anderen. Verder hoop ik een beetje op het kleef-aan effect. Garanties biedt het niet natuurlijk.

Schrijven en roken, roken en schrijven

Mocht je je overigens geroepen voelen na dit verhaal, je kan altijd contact opnemen met mij via editors@thestonedsociety.com alsl je denkt een bijdrage te kunnen leveren aan The Stoned Society. Reken hiervoor niet direct op een riant salaris. Denkers heb ik alleen wel genoeg, het zijn de doeners waarvan ik hoop dat ze zich aanmelden.

Wel heb ik ondertussen overnachting geregeld in Amsterdam zodat ik iedere dag van The Elite Cup (18-21 april) kan bijwonen. Vanzelfsprekend, heb ik hier heel veel zin in. Kaartjes hiervoor zijn overigens nog steeds te koop, maar het gaat hard. Wees er dus snel bij als je mee wilt komen roken!

(advertenties)