(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Green is een familie autoflowers geadopteerd; met liefde nam onze mediwietkweker zes White Widow meiden onder zijn vleugels. De zesling is pas twee weken oud maar de planten hebben al een mooi formaat; ze zijn duidelijk in goede handen. Voor buitenkwekers heeft Barney ook de nodige kweektips.

Terwijl de Top-40 hier door het huis galmt, leg ik een Serious Happiness joint op de lip en steek ik de fik erin, tijd voor een verse update van mijn allereerste autoflower kweekronde. Omdat ik merkte dat mijn planten in voorgaande rondes nogal de neiging hadden om te strekken onder de Budmaster, wilde ik het deze keer eens met autoflowers proberen.

De White Widow auto gaan als een speer en strekt ook nauwelijks. Ik heb deze ronde besloten om met Mills voeding aan de gang te gaan. Alleen zoals ik wel vaker schrijf; ik gebruik potgrond en daar zit al het nodige aan voeding in. Daarom moet ik goed opletten dat ik niet overvoed, want dat vinden de meiden niet leuk.

Autoflowers niet toppen

Ik heb bij de vorige ronde de fout gemaakt dat ik besloot om  mijn planten niet te toppen. Waarom dan Barney? Nou, ik wilde een paar mooie hoofdtoppen kweken om te fotograferen, maar dat pakte niet heel goed uit. En nu kweek ik autoflowers en die kun je dus niet toppen. Of ja, het kán natuurlijk wel, maar omdat de levenscyclus van een autoflower al in het DNA vastligt, heeft ze geen tijd om van het toppen te herstellen. Ik had dus beter de vorige ronde moeten toppen want nu kan het niet en krijg ik ook mooie toppen voor de camera. Maar ja, als je alles van tevoren weet is het ook niet meer leuk.

Ik heb een dame waar ik me een beetje zorgen over maak, haar bladeren krullen naar binnen. Ik weet nog niet wat dat is maar daar komen we wel achter, wie het wel weet mag het zeggen in de comments. Verder zijn ze bezig met de groei van internode numero drie, waar al mooie bladeren aan komen.

Ik heb gehoord dat autoflowers na drie weken in de bloei gaan dus ik ben benieuwd hoe groot de dames uiteindelijk worden. Je ziet hier en daar op de aarde van de foto’s een lichtgroene waas. Dat is blauwalge en komt door teveel water geven. Ja, daar heb ik nog weleens moeite mee om te bepalen of de dames water nodig hebben. Vooral met led, want met led drinken ze minder. Het is geen ramp maar staat ook niet echt mooi, voor mij is het als een rood kruisje op je huiswerk.

Met stuivers gaat het ook Barney 😉

Slakken zijn klootzakken

Voor de buitenkwekers; let op slakken! Ik loop vaak met mijn hond en we kwamen van de week veel slakken tegen. En slanken eten wiet, de etters. Maar wanneer je met kopertape een rand om de plant heen legt, vormt dat een barrière tegen de slakken. Je kunt bijvoorbeeld de kraag van een pot afknippen en aan de buitenkant de kopertape plakken en om de dames leggen.

Slakken kunnen niet tegen koper en dus glibberen ze nooit over het koper heen. Let verder op met zware windvlagen, neem een stuk bamboe of zoek naar een oude tak die ondersteuning kan geven. Ik hoop dat het weer snel wat rustiger wordt en dat de kweeklamp van moeder natuur zich lekker veel laat zien. Ik wens iedereen een geweldige week toe, smoke on!

Barney Green

(advertentie)