(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook in huize Green is afgelopen week geoogst; een heerlijke Sour Tangie, vrolijke Serious Happiness en medicinale CBD Medi Kush moesten het afleggen tegen de schaar. Hun plaats in de Gorilla kweektent is vrijwel direct ingenomen door een zestal autoflower-zaailingen.

Met een hasjjoint op de lip en Sade uit de stereo zit ik achter mijn computer. Klaar om te schrijven over de oogst van mijn Sour Tangie (DNA Genetics), de Serious Happiness (Serious Seeds) en de CBD Medi Kush (Spliff Seeds).

To top or not to top…

Laat ik beginnen met de Sour Tangie, dat is echt supersmakelijke wiet geworden. Het is alsof je mandarijntjes rookt! Ook de Serious Happiness smaakt me erg goed, alleen had ik die moeten toppen want de opbrengst is wat aan de lage kant. Ik moet wel zeggen dat de toppen redelijk compact geworden zijn. Ik wist wel dat de opbrengst wat lager zou zijn hoor, ik had de plant express niet getopt omdat ik een grote massieve hoofdtop wilde fotograferen. Volgende keer ga ik weer voor wat meer opbrengst, al doende leer men…

Theedoekje tegen het drogen

Omdat wiet in de zomer nogal heel snel kan drogen heb ik in de droogkast twee natte theedoeken opgehangen. De natte theedoeken verhogen de luchtvochtigheid zodat de wiet wat langzamer droogt. Het heeft iets geholpen maar door de hoge temperatuur in huis is het toch erg snel gedroogd. Ik heb de wiet inmiddels dan ook al in weckpotten gedaan voor het curen. Oftewel het laten rijpen voor een betere smaak.

HPS plannen

Ik ga mettertijd weer op mijn HPS lamp overstappen want daar haal ik uiteindelijk toch meer opbrengst mee. Alleen wacht ik daarmee wel tot na de zomer want de warmte van de HPS is in de zomer bij mij wel een ramp. Het wordt dan veel te warm in mijn tent. Ik denk dat ik daarom pas rond september weer met HPS ga spelen.

CBD Medi Kush

De CBD Medi Kush is heel mooi compact geworden en smaakt super maar dat wist ik al. Ik heb haar vaker gekweekt. Omdat ik hele sterke medicijnen heb, hoef ik niet meer zo nodig CBD. THC werkt nu ook rustgevend. Het is een mooi voordeel dat ik nu allerlei wietsoorten heb, met TH, met CBD en sativa en indica dominante soorten. Ik zeg dan ook met veel plezier smoke on!

White Widow Automatic

De komende ronde bestaat uit… [tromgeroffel] …White Widow Autoflowers! Ik heb niet vijf, maar 6 zaden ontkiemd omdat dit de eerste keer is dat ik autoflowers kweek. Ik wou er graag een reserveplant bij hebben voor het geval er iets mis mocht gaan. De White Widows zijn allemaal op dezelfde dag boven gekomen en gaan goed. Ze strekken iets omdat ik de Budmaster op 1,75 meter heb gehangen.

Ik verwacht toch niet dat ze nog heel erg lang door blijven strekken omdat deze dames het in de genen hebben zitten om snel aan de bloei te beginnen. Alles aan deze dames ligt voorgeprogrammeerd in het DNA. De zaden zijn afkomstig van Spliff Seeds, het is de White Widow Automatic mocht je de soort zelf ook willen kweken.

Het is de eerste keer dat ik autoflowers kweek en aangezien autoflowers het beste de hele cyclus onder 18 uur licht kunnen, wilde ik het ook niet met HPS doen. De HPS verbruikt veel meer energie dan de Budmaster en vanwege de warmte zou ook de afzuiger op de hoogste stand moeten draaien. Welke voeding deze keer ga gebruiken weet ik nog niet, daar wordt deze week nog aan gewerkt. Ik wens iedereen verkoeling toe en roep het nog maar eens: smoke on!

(advertenties)