(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Misschien komt het door de warmte, maar Barney’s wietplanten lijken onder zijn Budmaster led wel sneller klaar te zijn dan hij van zijn HPS gewend is. De oogst staat dus aankomende week al op de planning, maar eerst nog een paar mooie budshots. Plus een handige droogtip voor in de zomer.

Gentleman komt gently uit de speakers en brengt me in een zomerse stemming met zijn vrolijke reggae tunes, terwijl ik langzaam steeds higher word van mijn vaporizer met CBD Medi Kush. Ik ben in een opperbeste stemming want mijn groene dames doen het supergoed. Ze dragen heerlijke dikke toppen die glinsteren van de THC en elke dag een beetje rijper en geuriger worden.

Sneller met LED?

Alleen ik vraag me wel iets af, misschien kan iemand het me uitleggen; toen ik voor het eerst met de Budmaster begon te kweken, werd me verteld dat het afbloeien langer zou duren. Alleen heb ik nu het idee dat de dames juist sneller klaar zijn. Het verbaast me zeer.

De planten die nog staan zijn een CBD Medi Kush, de Sour Tangerine van DNA Genetics en de Serious Happiness. Al deze dames hebben volgens het boekje een bloeiperiode van 10 à 11 weken maar staan er pas 9 en ik heb het idee dat ze al goed zijn. Ik denk dan ook dat ik volgende week al een oogstverslag voor jullie kan schrijven. Ik ben tevreden over het resultaat en heb het idee dat er best wel wat vanaf komt, maar als ik getopt had en de onderkant kaal had geplukt dan was er zeker meer vanaf gekomen. Ik heb het deze ronde expres zo gedaan omdat ik weer een paar grote hoofdtoppen wilde fotograferen.

White Widow Automatic

Hierna zal ik een autoflower ronde doen met White Widow van Spliff Seeds. Ik start dan ook met de ledlamp op 1,75 meter en laat deze ook op die hoogte. Ik denk dat doordat bij een autoflower het hele groei- en bloeiproces vast staat dat deze dames niet zullen strekken.

Met een HPS lamp zou je mij niet aan de autoflowers krijgen. Dit vanwege de hoge stroomkosten omdat de lamp 8 weken lang op 18 uur per dag aan moet staan. Nu ik de Budmaster heb durf ik het wel aan. Puur omdat je zoveel bespaart qua afzuiger en water en licht. Ik ga ook met goede moed aan deze ronde beginnen.

Zomerse droogtip

Door het warme weer gaat het drogen van de huidige oogst te snel, ik zal daarom wat natte theedoeken in de droogkast ophangen om het drogen wat te vertragen. Dat is in feite de luchtvochtigheid verhogen waardoor het drogen wat langer duurt. Let wel op dat als je een dimbare afzuiger in de droogkast hebt hangen, dat je die niet te hard laat draaien want dan heeft het geen zin en zijn de theedoeken zo droog en dus ook je wiet.

Het vertragen van het drogen doe ik voornamelijk voor de smaak. Ik had vier droogrekken met horrengaas en heb één rek veranderd zodat ik er toppen aan kan hangen. Ik wil graag wat mooie foto’s van de droge toppen maken en als ze liggend drogen worden ze aan een kant plat.

Ik ga me opmaken voor het oogsten en daarna de schoonmaak van de Gorilla kweektent. Ik wens jullie een paar tropische dagen toe en zeg zoals iedere week… smoke on!

Barney Green

(advertenties)