(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Dan kunnen wij niet achterblijven’, denken ze waarschijnlijk in Amsterdam. In dezelfde week waarin Rotterdam bekendmaakte dat de plaatselijke politiek een afhaalverkooppunt voor softdrugs wil aan de rand van de stad, doet Amsterdam hetzelfde. Bij treinstation en kantorenjungle Sloterdijk moet ook een drive-in coffeeshop komen!

Maandag schreef CNNBS dat er door het flink gedaalde aantal coffeeshops in Rotterdam nu een meerderheid van de gemeenteraad voorstander is van een coffeeshop aan de rand van de stad, waar je alleen terecht kunt als je met een motorvoertuig langskomt. Voor details en geinige ontwerptekeningen van die 010-drive-in-coffeeshop zie het bericht ‘Gemeenteraad Rotterdam wil ‘McBlow’ aan stadsrand‘.

En zie, in dezelfde week maakt Amsterdam bekend dat ze precies hetzelfde van plan zijn in de hoofdstad: bij station Sloterdijk!

The Bulldog was niet welkom

Nou gebiedt de eerlijkheid wel om te zeggen dat ze hier ook in Amsterdam al langer over discussiëren. Twee jaar geleden nog leek het er op dat de fameuze coffeeshopketen The Bulldog in hetzelfde haven/kantoorgebied een royale vestiging zou openen. Maar helaas waren de protesten van ondernemers en politici niet van de lucht, dus het plan verdween in de toch al goed gevulde Mokumse la met plannen die nooit doorgingen…

Tot deze week, toen stadsdeel Nieuw-West – waarin Sloterdijk ligt – ineens wel voorstander bleek van zo’n drive-in coffeeshop.

Mensen, scholen en kantoren

Volgens stadsdeelbestuurder Achmed Baâdoud (PvdA) is er echter een wezenlijk verschil tussen het Bulldog-plan en dit nieuwe voorstel voor een coffeeshop in zijn stadsdeel. Eerstgenoemde keten wilde namelijk een vestiging met groot terras in het Westelijk Havengebied en daar wonen ook mensen (duh) en zijn scholen. Bij station Sloterdijk zijn weliswaar nog veel meer mensen, maar die werken daar alleen maar en scholen zitten er ook niet tussen de hoge kantoorkolossen. Ofwel, nu zal niemand er last van hebben.

Dank u en tot ziens!

Politiek creëert eigen probleem

Het hele gerampetamp is eigenlijk ook een direct gevolg van het optreden van de politiek. Immers, in het centrum worden coffeeshops in sneltreinvaart gesloten door burgemeester Van der Laan (ook PvdA), zodat de druk op de overgebleven shops toeneemt en de overlast vanzelfsprekend ook. Om de shops wat beter te spreiden komt er nu dus toch een cannabiszaak in stadsdeel Nieuw-West, zeker omdat ook de gemeenteraad dit plan steunt.

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat het een drive-in shop wordt, maar dat is wel de bedoeling van Achmed Baâdoud. Er hebben zich nog geen kandidaten gemeld voor de locatie, hoewel de stadsdeel voorzitter verwacht dat die nog dit jaar open kan gaan.

Toch weer wat te zeiken

Oh ja, diezelfde zeikerds van ondernemers in het Westelijk Havengebied die twee jaar terug de komst van The Bulldog tegenhielden zijn ook nu not amused. In De Telegraaf laten ze optekenen dat ze zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid…

[openingsfoto: igorstevanovic/Shutterstock]
(advertenties)