(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zijn de laatste weken voor de planten in de extra large Gorilla kweektent van Barney. De extra hoogte van de tent komt nu goed van pas, want vooral de Sour Tangerine heeft nogal de neiging om naar het licht van de Budmaster led te strekken. Barney zelf maakt zich er niet druk om, en rookt gewoon een lekkere CBD Chronic joint.

Een mix van golden oldies galmt door mijn huis en ik neem een hijs van mijn CBD Chronic. Jawel, die had ik in de microkast staan. De oogst viel een beetje tegen maar ik weet ook waarom.

Warm en koud licht

Ik had in de microkast twee planten onder de StarLight T5 lamp staan: de CBD Medi Kush en de CBD Chronic. Normaal zitten in deze starlight vier balkjes van 55 Watt, drie met warm wit licht en één met koud wit licht. Nu gebeurde het dat ik een koud licht balkje nodig had en die heb ik uit de starlight gehaald en vervangen met een warm licht balkje. Dit omdat ik dacht dat voor de bloei van de dames warm licht alleen genoeg was. Nou, ze redden het wel maar de opbrengst was gewoon belabberd. 40 gram van de dames samen. Dus dat doe ik ook niet meer haha. Met vallen en opstaan worden we groot. Over naar de dames in de tent.

Geknakt

Weten jullie nog dat ik een Sour Tangerine had omgebogen en dat de stam paars kleurde, een teken van hoge stress. Ik kan jullie op een foto laten zien wat er gebeurd is. De knik is gaan scheuren. Zoals je ziet is de buitenkant van de stam licht gescheurd en dat heeft volgens mij de paarse kleur veroorzaakt. Je kunt ook zien dat ze herstelt door een weg er omheen te groeien en de scheur te dichten.

Verder gaat het goed met de dames in de tent. Er is er een die behoorlijk dicht bij de led zit, de rest van de planten houdt wat meer afstand en vormen mooie toppen. Ik heb ze vandaag voor het laatst voeding gegeven want zondag begint week 7 en dat is bij mij het begin van spoelen. De CBD Medi Kush planten in de tent strekken het minst, eigenlijk bijna helemaal niet. Ik denk dat deze soort dan ook erg geschikt is voor onder deze led.

Strekken, niet toppen

Ook de Serious Happiness doet het goed onder de led. De Sour Tangerine dat zijn de strekkers maar het houd uiteindelijk wel op. Je moet wel een hoge tent hebben want als ik die in mijn oude twee meter hoge tent zou hebben kwam ik ruimte in de hoogte tekort. De planten op de foto met haar bladeren helemaal omhoog, dat is een Sour Tangerine. Die is uiteindelijk wel gestopt met strekken maar haar zusters heb ik moeten ombuigen.

De andere plant die ik had omgebogen reageerde goed en is weer mooi naar boven gegroeid, maar niet te ver gelukkig. Doordat ik in het groeiproces niet getopt heb zal de oogst ook minder zijn, maar ik vindt dames met één lange dikke top mooi om te fotograferen. En aangezien ik altijd getopt heb, wilde ik het een keer niet doen puur voor de foto’s. De dames moeten nog drie a vier weken en kunnen nog super worden, al heb ik wel al twee bruine haren gezien. Ik wens iedereen een fijne week en een goed weekend toe. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)