(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zijn oogst is nog maar net droog en de volgende lichting staat alweer vrolijk te bloeien in de Gorilla kweektent. De Serious Happiness, CBD Medi Kush en Sour Tangerine groeiden wat snel de hoogte in, maar daar heeft Barney wat aan gedaan. Tot slot heeft hij nog een fijne tip voor iedereen met strekkende zaailingen.

Greenday schudt me ritmisch wakker en de net gedraaide joint brengt me in de mood om verslag te doen, daar gaan we. Met de planten gaat het goed, al heb ik wel twee dames moeten ombuigen omdat ze te dicht tegen de lamp groeiden. Nu ik voor het eerst heb ik een plant heb omgebogen laat dat stress sporen na zoals een paarse stam. Dit duidt op teveel stress. Ik weet nog niet precies wat ik hier mee moet, de tijd zal het leren.

Sour Tangie

Het waren beiden Sour Tangerine planten die ik moest ombuigen, echte strekkers. De CBD Medi Kush houdt een bepaalde hoogte aan en strekt gelukkig niet meer. De Serious Happiness gaat ook gewoon haar gang, die heeft in het begin wel wat gestrekt maar ik denk dat dat bij het licht hoort. De Budmaster is behoorlijk fel maar omdat het licht naar beneden is gericht is de lichtbundel behoorlijk in het midden van de tent geconcentreerd.

Bij HPS lampen is gelijk de hele ruimte fel verlicht als je de tent open deed. Het spectrum van de led is wel ideaal voor het maken van foto’s. De foto’s die ik gebruik worden niet aangepast qua witbalans alleen de scherpte pas ik nog wel eens aan.

Doordat de dames ook wat verder uit elkaar staan komt het licht dieper en dat zie je. Er groeien veel topjes die er toch mooi uitzien ook al zitten ze laag. De reflectie van de Gorilla kweektent is super en dat zie je ook. Ik heb de dames z’n 20cm van de kant af staan waardoor het licht nog dieper naar beneden kan.

Ik heb nu negen clusters (groepen led diodes op de Budmaster) aan staan en heb niet meer het idee dat ze nog verder strekken. Ik heb deze week nog geen voeding gegeven maar ik denk dat ik ze vrijdag een lekkere maaltijd zal geven.

Steun voor strekkende zaailingen

Ik las op mediwietsite.nl dat mensen nog al eens last hebben van strekkers bij het ontkiemen. De simpelste oplossing is een rietje er om heen te doen. Je knipt een stukje van het rietjes af en dat knip je door in de lengte. Dit stukje vouw je om de stam en druk je heel rustig iets de grondt in als het er omheen zit. Na verloop van tijd zul je zien dat het rietje door de groeiende stam uit elkaar wordt gedrukt, waardoor de plant er geen last meer van ondervindt. Maar ze heeft wel fijn steun gehad tijdens het opkomen. Ik heb het idee dat het een mooi buitenseizoen wordt. Ik wens iedereen een fijne week toe en roep: smoke on!

(advertenties)