(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de door de waterpijp veroorzaakte bewolking bij Barney langzaam weer optrekt, steekt hij een heerlijke Moon Walker Kush joint op. Dit verslag zal over de oogst van deze wiet gaan, en natuurlijk Barneys ervaring bij het roken. Oogsten en roken met Barney Green dus, daar gaat ie!

Net al even de waterpijp gevuld en ik kan vast verklappen dat deze Kush haar werk goed doet. Het oogsten van de Moon Walker Kush ging redelijk snel. Sowieso probeer ik mijn planten altijd zo snel mogelijk in de droogkast te krijgen voor de geur, maar deze keer had ik de planten ook goed gediefd. Onder het scrogrek had ik dus vrijwel niets te knippen, en dat scheelt tijd!

Curen

In totaal vulde de Moon Walker Kush drie volle droogrekken van een halve vierkante meter per stuk. Na negen dagen drogen hield ik 187 gram wiet over. De droge Moon Walker is toen in weckpotten gegaan om te laten rijpen. Dit wordt ook wel curen genoemd, maar je kunt het met het rijpen van een kaas of mooie wijn vergelijken.

Het laatste vocht dat nog in de toppen zit, verdeelt zich door de wiet in de potten te laten ‘zweten’ mooi over de hele toppen. Ook wordt een deel van het chlorofyl in de toppen tijdens het curen afgebroken, en dat zorgt voor een betere en minder scherpe smaak bij het roken. De eerste dagen na het drogen open ik de potten dagelijks om het teveel aan vocht te laten ontsnappen. Als je dat niet doet, kan je wiet alsnog gaan schimmelen en dat is natuurlijk zonde van al mijn noeste kweekarbeid.

Roken

Maar Barney hoe smaakt deze dame nou? Wel, zelfs nu ze gedroogd is plakt ze als een lijmstift aan je vinger – zoveel plakkerige hars heeft ze. Ik had me even vergist in de eerste joint, dat werd één gigantisch hoestfestijn. Ze is erg stevig qua effect dus ik zou er zeker niet teveel van roken in één sessie. De kans dat je dan spontaan achteruit de moonwalk doet is aanzienlijk. Op zich niets mis mee, maar je bent gewaarschuwd – deze wiet is erg potent.

Medicinaal gezien doet ze goed haar best om pijn te onderdrukken. Ze smaakt mild, een beetje fris naar citroen maar heel licht. Als je haar in de vaporizer doet en een goede hijs neemt dan voel je haar bijna direct, ze geeft me een heerlijke high. Moon Walker Kush in de vaporizer zorgt ervoor dat ik er helemaal bij blijf en gewoon mijn werk kan doen, ondanks dat ik lekker high ben.

Halve gram per Watt

Ik heb uiteindelijk ongeveer een halve gram per Watt geoogst en dat is vergelijkbaar met de oogst van de 600 Watt HPS. Bedenk ook dat dit de eerste keer was dat ik met de Budmaster kweekte, dus die oogst kan denk ik nog wel omhoog bij de volgende ronde. Een eerste keer kweken met een nieuwe lamp gaat altijd met vallen en opstaan, je moet leren hoe de planten erop reageren. De huidige ronde – zoals jullie weten ben ik meteen doorgegaan met Sour Tangerine, Serious Happiness en CBD Medi Kush – kweek ik opnieuw met de Budmaster, maar dan met de ervaring van de Moon Walker Kush.

Micro kweekkast

De CBD Medi Kush en de CBD Chronic die nog in de micro kweekkast stonden waren ook aan de oogst toe. Deze heb ik daarom gisteren geoogst, ze liggen nu te drogen. Deze CBD oogst zal waarschijnlijk tegenvallen want ik heb een fout gemaakt met de TL-balken in de Starlight reflector. In plaats van drie bloei en één groei tl erin heb ik vier bloei TL-balken in gehad. En die groei TL missen de dames en zo zijn de toppen schrikbarend dun. Horror gewoon, maar weer wat geleerd. En ook al zijn de toppen dun, ze zien er wel mooi uit. Het zijn ook twee goede soorten voor microkweek.

Ik wens iedereen een goede week toe en zeg smoke on!

Barney Green

(advertenties)