(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel ze nog even moeten drogen, rookt Barney alvast een allereerste joint van zijn Moon Walker Kush planten. Het brengt hem in de juiste stemming om over zijn nieuwe kweek te schrijven; de tweede ronde onder de Budmaster. Een nieuwe ronde met nieuwe planten én een nieuwe kweektent.

Giant steps are what you take ♪ ♫ Walking on the moon. Jawel, de allereerste Moon Walker Kush joint ligt op de lip en The Police zingt recalcitrant en funky uit mijn speakers. De perfecte setting voor een nieuw verslag van de tweede kweek van dit jaar onder de Budmaster. In deze ronde laat ik jullie (en mezelf) kennismaken met de Sour Tangerine, ga ik wederom voor een Serious Happiness en zet ik ook weer een CBD Medi Kush.

Nieuwe ronde

Zoals je wellicht weet heb ik deze drie dames al aan het begin van maart laten ontkiemen. Ze zijn dus bijna een maand oud en staan in mijn nieuwe Gorilla kweektent. Inmiddels heb ik ook de Budmaster erboven gehangen want ik heb de Moon Walker Kush planten afgelopen week geoogst. Het is mijn tweede ronde met de Budmaster ledlamp.

Deze ronde zal ik de voeding van Dutch Pride Plant Nutrition gebruiken. Al moet ik zeggen dat ik ook al een voedingsrijk aardemengsel gebruik, dus ik zal moeten opletten dat ik ze niet teveel geef. Gelukkig heb ik een voedingsschema bij de voeding gekregen wat ik als leidraad kan gebruiken.

Op de juiste hoogte…

De planten – van iedere soort twee, dus zes in totaal – zijn afgelopen zondag de bloei in gegaan, toen heb ik in ieder geval de klok op 12/12 gezet. Helaas strekken ook deze dames behoorlijk; ik probeer ze zo kort mogelijk te houden door de lamp steeds zo laag mogelijk te hangen. Ik heb liever dat ze nu nog groeien tijdens de eerste drie weken van de bloei. Als ze dan uitgestrekt zijn, heb ik nog genoeg ruimte over om de lamp op een goede afstand te houden.

De reflectie van de Gorilla tent is super, en dat komt van iemand die met YieldPanels heeft gewerkt. Ik ben echt onder de indruk. Het doek van de tent voelt dik en stevig aan en laat geen licht door. De raampjes zijn ook handig, nu hoeft ik de tent steeds te openen om te kijken hoe de dames ervoor staan.

Sondevoeding

Op dit moment kan ik nog de tent inlopen om water te geven, maar als we een paar weken verder zijn zal dat niet meer lukken. Ik heb hiervoor een soort sonde gemaakt; een buis van een meter met twee 45-graden bochten. Op ieder uiteinde van deze buis zit een 45-graden bochtje en aan een kant ook nog een trechter om water in te gieten. Met deze buis kan ik straks ook de achterste planten gemakkelijk van water te voorzien zonder met mijn armen tussen de planten te komen.

CBD strains

Ik zou het door de opwinding van mijn nieuwe start bijna vergeten, maar ik heb natuurlijk ook nog een tweetal CBD soorten in bloei staan. Deze dames, een CBD Chronic en een CBD Medi Kush staan bijna acht weken in bloei en laten ook al hele mooie buds zien. Lekkere lange knuppels van toppen zijn het geworden onder de StarLight T-Neon. Ze hebben nog wel veel witte haren dus ik zal ze nog een tijdje in mijn micro kweekkast laten staan. Kan het geduld nu ook wel opbrengen, want de oogst van de Moon Walker Kush komt eraan.

Verder heb ik met deze planten afgelopen week niet veel meer gedaan dan bewateren en fotograferen, dus geniet maar eens van de plaatjes, ik vind ze zelf erg goed gelukt 😉 al zeg ik het zelf…

Moon Walker Kush geoogst

De Moon Walker Kush toppen zijn al bijna droog. Wanneer ze er klaar voor zijn zal ik over nog een oogst- c.q. rookverslag schrijven. Wat ik nu rook is een topje dat al droog was en die bevalt goed. Ze heeft een lichte citroensmaak en is mild voor de keel. De toppen zijn erg kleverig, een fotosessie staat in de planning. Ik zal proberen de THC goed in beeld te brengen.

Ik wens iedereen een zonnige week toe. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)