(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is een fenomeen dat overal op de wereld voorkomt: dat er net effe wat minder in beslag genomen drugs in de politie-opslag liggen dan er oorspronkelijk naar binnen waren gekomen na de bust. Waar die wiet, pillen of coke blijven? God mag het weten, maar in India weten ze het ook: het zijn die vermaledijde ratten!

India is met 1,26 miljard inwoners na China het meest bevolkte land ter wereld. Het zal dus ook niet heel erg opvallen als er daartussen 1 of 2 zitten die iets flikken wat flikken niet mogen flikken: het verdonkeremanen van bewijsmateriaal. En als je een originele verklaring hebt waarom er ineens minder drugs dan gedacht in het afgesloten magazijn liggen, dan kraait er wellicht geen haan naar verder…

De ratten hebben het gedaan

Behalve de persmuskieten natuurlijk (om maar even in de dierenbeeldspraak te blijven), zoals het geval is met een ‘missing haul of marijuana’ uit een loods op het treinstation van Nagpur, in de westelijke deelstaat Maharashtra. Waar is die baal wiet gebleven, vraagt iedereen zich af?

Deze Indiase rat lacht zich suf als ie in de krant leest dat de politie hem van de wietdiefstal beschuldigt… [beeld: ROZHKOV YURIY/Shutterstock]

Welnu, een hoge functionaris van de spoorwegpolitie heeft het antwoord. ‘Ratten. Die zijn een grote plaag hier, ze blijven maar knabbelen aan de plastic verpakkingen die om partijen cannabis en flessen alcohol zitten.’ Aldus senior inspector Abhay Panhekar tegenover persbureau AFP.

Stashes stapelen zich op

En niet alleen de ratten in India zijn een ware plaag, ook de contrabande zelf is het probleem. Volgens inspector Panhekar stapelen de illegale stashes van cannabis en bootleg liquor zich op gedurende de afgelopen tien jaar, doordat dappere politiemannen de smokkelaars keihard aanpakken. Bovendien is het verboden om afgepakte narcotica te vernietigen zonder bevel van de rechter, dus dat stapelt zich maar op…

Tja, volgens deze speurneus werd de wiet bewaard in plastic tassen en op een gegeven moment kwam er onmiskenbaar bewijs boven water dat er wat vermist werd. Om hoeveel wiet het gaat, dat weet Panhekar niet precies.

Naast wiet ook drank weg

Maar de tabloid Mumbai Mirror heeft wél een idee: er zou ongeveer 25 kilo cannabis zijn verdwenen. En opvallend; er zouden ook 25 plastic flessen alcoholhoudende drank zijn verdwenen.

De krant heeft een bron voor de beschuldiging, maar inspecteur Panhekar hecht meer geloof aan zijn ratten-therorie en verklaart: ‘Wij kunnen niet bevestigen dat er enige diefstal heeft plaatsgevonden’.

Ratten die 25 kilo wiet en precies de juiste bijbehorende hoeveelheid drank erbij opmaken, dat lijkt ons net iets te veel van de ratten besnuffeld eerlijk gezegd 😉

(advertenties)