(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De uitroeptekens vliegen je om de oren in het politiebericht uit Enschede, zo opgetogen zijn ze over een stevige vangst deze maandag. Even van het ene schuurtje naar het andere wippen, levert de uitgelaten dienders dan ook 700 wietplanten en liefst 296 kilo toppen op!

Kiloknallers in Tukkerland

Het begin nog rustig met maar 1 uitroepteken achter de kop van het bericht ‘Grote partij softdrugs aangetroffen!’ Maar als de politie Enschede aankomt bij de hoeveelheden in beslag genomen wiet en vooral de (door henzelf ingeschatte) straatwaarde gaan ze los.

‘Na weging gaat het om 296 kilo marihuana/hasj met een straatwaarde van ongeveer € 2.680.000,- (!!!)’ leren wij op hun Facebook. Watskeburt daar in Tukkerland?

Wietbingo in schuurtjes

Maandag rukte de politie uit naar de Bultsweg, om daar in een schuur een draaiende wietplantage op te rollen. Oogst? Zevenhonderd planten. Omdat de sfeer er nu lekker in zat gingen de blauwhemden op zoek naar meer en dat vonden ze ook. In een nabij gelegen ander schuurtje aan de Najaarsweg om precies te zijn.

Het past nauwelijks nog in de politiebusjes die 296 kilo wiet…

‘Diverse zakken en tassen met grote hoeveelheden hennep’, wist de politie in te pikken. In eerste instantie gaven ze aan de media door dat het om ongeveer 200 kilo wiet ging, maar van schatten hebben ze duidelijk weinig kaas gegeten, want nadat de politieweegschaal was aangezet hield die pas op met tellen na het cijfer 296.

Show me the money

Verder werd er ook nog een ‘groot cash geldbedrag’ aangetroffen, maar hoeveel precies dat meldt de politie dan weer niet terwijl ze dus wel moeite doen om vele honderden planten en kilo’s wiet te tellen en bijgaande foto’s te schieten voor het nageslacht. Maar ja, wat niet weet wat niet deert, dat spreekwoord kennen ze overal natuurlijk…

Wat wel zeker en vast staat is dat er drie Tukkers de pineut zijn na de actie in de schuurtjes van Enschede: twee mannen van 41 en 52 jaar en een vrouw van 66 jaar.

(advertentie)