(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gaat recent bepaald niet lekker met onze vrienden op de hasjafdeling. Ga maar na: 2 weken geleden pikte de politie in Amsterdam 383 kilo in, een week geleden werden er in een loods in Utrecht duizenden kilo’s gevonden en nu is een smokkelvrouw met 15 kilo hasj gepakt bij de oosterburen…

Eerste en laatste rustplaats

Het onfortuinlijke smokkelavontuur van de 24-jarige Nederlandse duurde niet heel lang, nadat ze eenmaal de grens met Duitsland was overgestoken en op de A1 scheurde (wat trouwens niet illegaal is, want een snelheidslimiet die kennen ze daar niet). Op één van die fameuze Duitse Raststätten langs de snelweg – in dit geval die van Hasetal nabij de plaats Lotte – werd de vrouw gecontroleerd door de douane.

Geleende auto

De kilo’s in haar achterbak is voorlopig wellicht de laatste hasj die de jongevrouw zal zien… [foto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]

Helaas bleek de vrouw niet erg ervaren in het smokkelen van hasj, want haar verhaal tegenover de beambten was niet heel overtuigend. Neem de auto zelf, die had ze geleend van een vriend zei ze. De bestemming was de Noord-Duitse havenstad Bremen, waar ze dan 1 of 2 dagen wilde blijven.

Uiteraard krijgt iemand die in Duitsland met een Nederlands kenteken rondrijdt en met vage redenen voor het hoe & waarom daarvan, uiteindelijk de onvermijdelijke vraag: heeft u geld of drugs bij zich?

In de shit

Vanzelfsprekend ontkende de jongedame dit. Maar bij de douane van Osnabrück zijn ze wel betere leugenaars gewend, dus besloot men de ‘geleende auto’ eens grondig te gaan controleren. En ja hoor, achter een wandje in de kofferbak kwam ‘een lichte zak met diverse in folie verzegelde pakketten’ tevoorschijn, met daarin 15,2 kilo hasj.

Grote Scheiße inderdaad. Want niet alleen verspeelt de smokkelvrouw daarmee voor minstens 124.000 euro aan handelswaar (schatting autoriteiten), met boze opdrachtgevers tot gevolg, ook haar vrijheid zou wel eens voor een aanzienlijke periode beknot kunnen worden… in Duitsland levert 15 kilo hasj je gerust een gevangenisstraf van een jaar of wat op.

[openingsbeeld: Aleynikov Pavel/Shutterstock]
(advertenties)