(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het wemelt van het leven bij Barney Green. Hij heeft wietplanten in iedere levensfase. De nieuwe Gorilla kweektent doet dienst als kraamkamer voor zaailingen, onder de Budmaster staan Moon Walker Kush planten af te bloeien, terwijl de CBD soorten in scrog pas net aan hun bloeifase zijn begonnen.

Sting doet zijn ding, net als de joint tussen mijn lippen. Even diep inhaleren en ik ben klaar. Klaar voor een nieuw verslag van de Moon Walker Kush, de CBD Chronic en de CBD Medi Kush. Het kweken met de Budmaster gaat anders dan ik gewend ben, dus er valt weer genoeg te leren denk ik.

En ik laat jullie vast in beeld kennismaken met de dames die na deze ronde mijn nieuwe Gorilla kweektent zullen bevolken. Veel valt er nog niet over deze planten te schrijven vooralsnog, behalve dat ze inmiddels ontkiemd zijn en het drie Sour Tangerine, één CBD Medi Kush en één Serious Happiness betreft. Hier zijn de jonkies.

Moon Walker Kush

De drie Moon Walker Kush planten staan inmiddels 8 weken te bloeien. Vol verwachting begon ik deze ronde onder de Budmaster, maar gaandeweg kreeg ik het toch wel een paar keer benauwd. Ik heb wel even gedacht, wat moet ik hiermee? Vooral toen de planten maar door bleven groeien.

Het kweken met een led kweeklamp is gewoon anders dan ik met een HPS gewend ben. Dit komt om dat het lichtspectrum veel completer is dan bij HPS. Het doet mij denken aan het licht van een groeilamp in plaats van een bloeilamp. En het lichtspectrum zorgt ervoor dat de dames ook tot het uiterste door blijven groeien.

In mijn nieuwe Gorilla tent heb ik er gelukkig 40 centimeter bij in de hoogte, in totaal is die een dikke 240 centimeter hoog en dat is een enorme luxe! Daarnaast heb ik besloten dat ik in de volgende ronde al na twee weken op 12/12 overschakel om het strekken in de overgang naar de bloeifase een beetje onder controle te houden.

Iedere dag worden de toppen een beetje massiever en groter. Ze zien nu al wit van de trichomen. Ik denk en hoop dat de haren komende week wat bruiner gaan worden. Ik ben uiteindelijk wel heel blij met de Budmaster, de resultaten zijn heel mooi, en kunnen alleen nog maar beter worden naarmate ik het led kweken vaker doe. Deze lamp kan veel meer kan dan ik nu heb laten zien, ik hoop alles wat erin zit er in de volgende ronde eruit te halen.

CBD in scrog

Wanneer wietplanten eenmaal gaan bloeien dan gaan ze doorgaans dubbel zo hard de hoogte in. De bud’s van de CBD Chronic en de CBD Medi Kush die je op de foto’s ziet, zijn pas anderhalve week oud en nu al groot. Het is jammer dat ik geen ruimte heb om mooie foto’s te maken van het geheel, maar ik kan je vertellen dat ik erg in mijn sas ben met de CBD planten in scrog.

De CBD dames zijn dus begonnen met bloemvorming. Het zijn van die momenten dat je ziet dat je ‘kindjes’ volwassen worden en de laatste fase van hun leven ingaan. Ik heb van de twee planten een aardige scrog weten te creëren en ben zeer benieuwd wat ze me op gaan leveren. Ik geef de CBD dames twee keer in de week wat extra voeding van Mills maar ik wijk wat af van het schema. Ik gebruik namelijk potgrond en dat heeft zelf ook al voeding. Als ik nu volgens het schema zou voeden krijgen de planten wat teveel en dat zou voor problemen kunnen zorgen. Ik wens iedereen een fijn weekend. Smoke on!

Barney Green.

(advertenties)